Grøntsagsfrø

Her finder du vores udvalg af økologiske frø til grøntsager og frugter til at dyrke i haven. Vi har et kæmpe udvalg af eksempelvis frø til agurker, persille, blomkål, tomat, bønner, agurk, kål og løg. Alle vores frø er økologiske, velegnede til forspiring og perfekte på såvel friland i egen have, i køkkenhave eller drivhus. Frøene fra Buzzy er alle af tårnhøj kvalitet og billigt økologi når det er allerbedst!

Læs mere...

1 til 18 af 377

pr. side
Side:
  1. 1
  2. 2
  3. 3
  4. 4
  5. 5

Tabel  Liste 

Sorter faldende

1 til 18 af 377

pr. side
Side:
  1. 1
  2. 2
  3. 3
  4. 4
  5. 5

Tabel  Liste 

Sorter faldende

Økologiske frugt- og grøntsagsfrø

Både bæredygtighed og miljø er i højsædet i disse tider. Og der er mange måder, hvorpå man kan hjælpe klimaet. Man kan for eksempel dyrke sine grøntsager selv. Så er der ikke lange transportveje, og man ved præcis, hvordan grøntsagen er dyrket - og man kan få god smag i munden med god samvittighed. 

Når man indretter sin egen køkkenhave på friland og dyrker sine egne grøntsager, enten på en altan, i køkkenhaven, i et højbed eller i et drivhus, oplever man glæden og de mange fordele, der er ved selv at dyrke sine egne fødevarer.

Det kan være en fordel at anvende et højbed eller flere til at dyrke grøntsager i, da det er let at holde styr og orden på dem, hvor du samtidig let kan opdele grøntsagerne og krydderurterne efter deres behov.

Vil du høste dine grøntsager ekstra tidligt, kan du så dem i et drivhus.

Lad ungerne dyrke sine egne grøntsager

Der kan næsten være noget fantastisk over at spise sine egne hjemmedyrkede grøntsager. Hele processen fra at få de små grøntsagsfrø til at spire og til at høste dem er noget ganske særligt.

Som en sidegevinst er det både sjovt, lærerigt og billigt at dyrke sine egne grøntsager fra frø.

Tag børnene med i haven, giv dem deres eget bed og lær dem om grøntsagerne og naturen. De fleste børn synes at det er ekstra spændende at spise grøntsagerne, når de selv har været med til at dyrke dem.

Der fås et utal af frø

Glæden og forventningen om egne afgrøder starter allerede på planteskolen, i forretningen, eller når man på nettet leder efter præcis de gode grøntsagsfrø til haven som skal blive til velsmagende grøntsager senere på året.

Der er et hav af spændende grøntsagsfrø, så det gælder nærmest om at begrænse sig. Men vælg de grøntsagsfrø, som du mener at få mest glæde af - og tillad dig så at eksperimentere lidt oveni.

Sikre topscorere er gulerødder, ærter, rødbede, løg, bønnefrø og rød og grøn peber. Men også broccoli, chilipeber, rodpersille, rødbede og squash er grøntsagsfrø, som du snildt kan købe og få glæde af.

Tiltales du af den økologiske tanke, og lægger du vægt på at spise økologisk, har du også muligheden for at købe økologiske grøntsagsfrø.

Rigtig mange frøfirmaer sælger økologiske frø og således kan du udleve drømmen om en giftfri have helt fri for genmodificering og skadelige stoffer.

Du behøver ikke en stor køkkenhave for at dyrke dine egne grøntsager og krydderurter. Faktisk kan du have din køkkenhave i nogle krukker og kasser.

Fem gode grunde til at dyrke dine egne grøntsager:

Der er masser af gode grunde til at dyrke sine egne grøntsager i enten drivhuset, i højbedet eller køkkenhaven. Her er fem af dem:

1. Du får helt friske grøntsager

Friske grøntsager direkte fra køkkenhaven smager fantastisk. Der er ikke langt fra køkkenhaven og til bordet. Du kan høste dine grøntsager og krydderurter, lige inden de skal i maden eller serveres som tilbehør. 

2. Du sparer penge

Ved at dyrke dine egne grøntsager sparer du penge. Mange grøntsager som f.eks agurker, tomater, auberginer og salater er langt billigere at dyrke selv end at købe i butikkerne.

Du sparer også penge ved kun at anvende præcis de afgrøder, du tager fra køkkenhaven i stedet for at indkøbe for store mængder, som efterfølgende bliver for gamle og må kasseres.

3. Det er klimavenligt og godt for miljøet

Rigtig mange grøntsager transporteres på tværs af kloden i fly, med båd eller i lastbiler, hvilket udleder CO2. Ved at dyrke og spise dine egne grøntsager, bidrager du til at mindske udledningen af CO2.  

4. Stress af og få frisk luft og motion

Undersøgelser viser, at havearbejde har en positiv og afstressende indvirkning på vi mennesker. Samtidig med at man arbejder i haven får man motion og frisk luft, hvilket er godt - både fysisk og mentalt.

5. Få bedre kendskab til råvarer

Når man dyrker sine egne grøntsager, får man en viden om, hvordan de forskellige grøntsager ser ud, og hvad der reelt er økologisk. Når grøntsager præsenteres i butikkerne, er det oftest pakket i plastik og pudset, så de skinner. 

Køb grøntsager fra økologiske frø

Hos Haveglad har vi et kæmpe udvalg af frø til såning og økologisk dyrkning af grøntsager, så du selv kan få skønne og velsmagende grøntsager hjemme i drivhuset, i højbedet eller i køkkenhaven. Vi har også et stort udvalg af krydderurtefrø og blomsterfrø. Bestil i dag og få leveret direkte til din dør inden for 1-2 hverdage.

Læs også: Grøntsager til højbed - 10 uundværlige grøntsager

21