Plantesække
Plantesække er god løsning til at få gang i havens planter og blomster, eller drivhuset grøntsager. Du kan plante direkte i plantesækkene, der ofte har mærker, der indikerer præcist hvor planterne bør stå i sækken. Derefter er det bare at tilføje vand til sækken og du er klar til at plante. Nemt, billigt og effektivt.
-
Farmergødning Økologisk Plantesæk - 40 liter
99,00 DKK -
Holmebo Plantesæk - 40 liters poser
29,00 DKK Ned til: 21,00 DKK -
Farmergødning Økologisk Plantesæk - 40 liter
Fra: 99,00 DKK
-
Pindstrup Plantesæk til økologisk dyrkning - 50 liter
Pris: 59,00 DKK
Special Price 49,95 DKK
-
Fragt
GratisHolmebo Plantesæk - 60 poser á 40 liter
1.899,00 DKK
Hvad er en plantesæk?
Plantesække er en samlet betegnelse for de velkendte planteposer, der består af muldjord og næringsmateriale. En plantesæk er et must når du ønsker at udplante eksempelvis grøntsager, krydderurter og blomster på terrassen, i drivhuset eller på altanen. Plantesække findes i flere forskellige kvaliteter og indholdet varierer desuden i mængden og kvaliteten af muld.
Hvorfor bruge en plantesæk?
Plantesække indeholder den rigtige blanding af eksempelvis sphagnum, muldjord og næringsstoffer, der kræves for kraftig og sund vækst til dine planter. Plantesække er meget velegnede til alle typer prydplanter og nytteplanter, mange forskellige grøntsager og kan bruges både udenfor og indendørs i eksempelvis drivhus. Desuden benytter mange plantesække i forbindelse med en kapilærkasse, der automatisk sørger for, at afgrøderne får den rigtige mængde vand.
Hvad dyrker man i en plantesæk?
Planter, blomster og grøntsager der ikke har et dybt rodnet og derved ikke et stort behov for meget jord, er perfekte til plantesække. Plantesækkens størrelse sætter nemlig sin naturlige begrænsning for hvad der kan dyrkes. Af den grund er rodfrugter eksempelvis ikke gode at dyrke i en plantesæk. Til gengæld har grøntsager som eksempelvis agurker, salat, tomater, squash og peberfrugter rigtigt velegnede til plantning i plantesække. Benytter du samtidig en kapilærkasse, har grøntsagerne desuden mulighed for selv at trække alt det vand op fra jorden, som de har behov for, og det reducerer det arbejde betydeligt.
Men det er ikke kun grøntsager der er velegnede til plantning i plantesække. Også frugter kan trives godt. Eksempelvis er jordbær velegnede til plantesække, da de små planter har et stort vandingsbehov og ikke et specielt dybt rodnet.
Plantesæk til kapilærkasser
Som nævnt ovenfor, er plantesække og kapilærkasser et rigtigt godt match. Med en kapillær behøver du nemlig ikke vande dine plantesække så ofte. Derved kan du nemmere skabe og håndtere en lille køkkenhave med et minimum af arbejde.
Kapilærkasser - sådan gør du
Den nederste del af kapilærkassen fyldes med vand og flydende gødning. Gødningen skal naturligvis tilsvare de blomster eller grøntsager du ønsker at dyrke - tomatgødning til tomatplanter og så videre. På låget af kassen placeres plantesækken, som efterfølgende skæres op. På langt de fleste plantesække er der kryds eller cirkler, der markerer hvor planterne skal placeres, men du kan også skære hele toppen af sækken, og derved bedre følge med i vandforsyningen. Herefter er det tid til at lave huller i bunden af sækken de tre steder hvor kapilærkassens cylindre føres ned i vandbeholderen. Herefter skubbes jord ned i cylindrene. Når jorden får kontakt med vandet, virker cylindrene som væger, der holder plantens rødder fugtige i plantesækken. Udbyttemæssigt er mere vigtigt, at dine planter har god plads, så de udvikles godt, end at man har mange planter i plantesækken.
I takt med at planterne forbruger vandet i kasserne skal der tilføres nyt vand - og samtidigt nyt flydende gødning. Står dine plantesække og kapilærkasser i væksthuse (drivhus), sørger solens stråler og varme for at planterne vokser og får dannet et kraftigt rodnet i sækken. Da der løbende sker mindre en udtørring af jorden, anbefaler vi at vande oven på de nye planter i de første 3 uger efter udplantning. Plantesækkene indeholder kun næring nok til de første par uger og herefter er det specielt vigtigt med flydende gødning.
Hvor mange planter i en plantesæk?
Hvor mange planter der er plads til afhænger af hvilke typer planter der er tale om. Eksempelvis er agurk og tomat store planter, der skal have hver en halv plantesæk til rådighed for at kunne trives optimalt. Andre planter som eksempelvis peberfrugter bruger ikke så meget plads og her kan 3 planter sagtens deles om en sæk. Du skal dog være opmærksom på, at der typisk er stor forskel på sorterne af eksempelvis pebre, så undersøg på nettet, hvilken sort der er tale om, og hvor stor planten bliver. Hvis du er i tvivl, så giv hellere planten lidt mere plads end mindre plads.
Økologisk plantesæk:
Inden for de sidste år er det desuden blevet muligt at købe en økologisk plantesæk fra Farmergødning. Farmergødnings økologiske plantesække er statskontrolleret økologisk med det røde Ø-mærke, og må ikke forveksles med produkter der kun er godkendt til økologisk dyrkning. Traditionel spagnum udleder CO2, og af den grund bliver økologiske produkter mere og mere populære. Farmergødnings plantesække er lavet af en blanding af pileflis og økologisk dybstrøelse fra køer. En økologisk plantesæk kan bruges alene, i kapilærkasser og naturligvis i drivhuse. Den økologiske muld indeholder nok næring til afgrøderne i de første par uger, og herefter kan du supplere med økologisk gødning - eksempelvis flydende økologisk næring fra Farmergødning.