Dækbark

Vi tilbyder flere forskellige varianter af dækbark, så uanset hvilket udtryk du ønsker at tilføre din have, har vi det, du søger. Du finder dækbark og pyntebark i denne kategori. Disse kommer i forskellige størrelser og farver, så der er noget for enhver smag.
Filter

Dækbark - naturlig jorddækning til havens bede

Dækbark er bark fra grantræer og fyrretræer -  altså et 100% naturprodukt, som er biologisk nedbrydeligt, og som anvendes til diverse bede i haven. Hos Haveglad sælger vi dækbark i absolut topkvalitet i både bigbags og poser. Både i form af traditionel dækbark, pinjebark og dekorationsbark. 

Hvorfor bruge dækbark i haven? 

Du kan bruge dækbark i din have for at undgå mange timers arbejde, bestående i at skulle luge ukrudt. Dækbarken forhindrer - ofte sammen med en ukrudtsdug - sollys i at trænge igennem til ukrudtet og hjælper med at opretholde en jævn jordtemperatur, hvilket er essentielt for planters sundhed og vækst. Ukrudt har brug for lys for at fotosyntesen igangsættes, og ukrudtet kan komme i vækst. 

Dækbark kan beskytte planter mod frost ved at danne værn om rødderne, og skærme dem for kulde. Om sommeren vil dækbarken give beskyttelse mod varmen og holde på fugten nede i jorden. Vand fra nedbør vil ikke fordampe med det samme, og derved bevares fugtigheden. 

Dækbark spiller også en vigtig rolle i at bevare jordens fugtighed, hvilket er afgørende for sund vækst i blomsterbede, højbede og under hække. 

Hvor kan man benytte dækbark? 

Dækbark kan benyttes til at dække jorden i mange forskellige sammenhænge i haven og er et populært valg for både praktiske og æstetiske formål. Ved at dække jorden med dækbark undertrykkes ukrudtsvækst effektivt, hvilket hjælper med at minimere behovet for hyppig lugning. 

Barken forhindrer sollys i at nå frem til ukrudtsfrøene, hvilket effektivt hæmmer deres vækst. Derudover hjælper dækbark med at holde på fugtigheden i jorden ved at reducere fordampningen. Dette er særligt nyttigt i tørre perioder, da det kan mindske behovet for vanding og dermed spare på vandressourcerne. 

Dækbark anvendes også til at skabe et mere ensartet og dekorativt udseende i blomsterbede, omkring træer og buske samt i krukker. Det kan give haven et pænt og velplejet look. Yderligere er dækbark nyttig til stier og gangarealer i haven, hvor det kan fungere som et naturligt støddæmpende materiale, der gør gangfladerne mere behagelige at gå på. Det kan også bruges i legeområder, hvor det tilføjer en sikkerhedsfordel ved at mindske risikoen for skader ved fald. 

Sådan bruger du dækbark 

Dækbark har det formål at gøre livet som haveejer lidt nemmere. Du kan faktisk bruge dækbark i alle dine bede. Eksempelvis under etablering af gangstier, hvor dækbarken bliver utroligt dekorativt. Du kan også anvende dækbark i dine højbede, så du igen mindsker den tid, som du skal bruge på at luge ukrudt. Dækbarken har en rigtig god evne til at skærme for solen og holde på fugten. 

For at sikre dækbarkens effektivitet i at hæmme ukrudt og bevare fugten i jorden nedenunder, anbefales det at lægge et tykt lag på mindst 10 cm. 

Hvilken størrelse dækbark skal jeg vælge? 

Dækbark kommer ofte i to størrelser 0-40 eller 20-40 mm. Forskellen på disse to størrelser dækbark er, hvordan de er sigtet. 0-40 mm dækbark er en mere ufin bark, som egner sig godt til store bede, hvor det mere er funktionaliteten, end det er æstetisken, der er i højsædet. 

0-40 mm dækbark vil formulde lidt hurtigere, men vil samtidig forsyne planterne med næring. 20-40 mm dækbark er mere brugt i krukker, plantekasser og mindre bede. Dækbarken er i mere reelle og dekorative stykker. VI tilbyder dækbark fra Holmebo og GreenBio.

Hvor tykt et lag dækbark skal der lægges? 

Det kan ikke svare sig at spare på dækbarken, det eneste du får ud af det, er ukrudt. Du bør derfor altid lægge et lag på ca. 10-15 cm, så giver du ukrudtet sværere betingelser for vækst. Ved at gøre dette slipper du for, at skulle over det hele igen og efterfylde pga. for lidt dækbark. 

Brug en ukrudtsdug for at bevare jordens fugtighed 

Hvis man virkelig skal gøre sit arbejde godt, så kan man under sin dækbark anvende en kraftig ukrudtsdug. En ukrudtsdug er yderligere en forhindring for ukrudtet i at komme op. Ukrudtsdugen skærmer for solen, men lader vand trænge igennem ned til jorden. 

Ukrudtsdugen kommer i mange udgaver, og kan fås som en ekstra kraftig ukrudtsdug. Disse ukrudtsduge kan fæstnes med jordspyd, som er med til at holde dugen på plads. 

Anvender du ukrudtsdug under din dækbark, kan du nøjes med at lægge et mindre lag dækbark. Dækbark som er 0-40 mm kan holde ca. 3-4 år 

Dækbark lige til døren 

Hos Haveglad.dk kan vi hjælpe dig med at få dækbark leveret lige til døren. Om du mangler en enkelt pose eller en hel bigbag, så sørger vi for, at det kommer frem til dig. Vi har dækbark i 50 liters poser og bigbags med 1000 liter eller 2000 liter, alt efter hvor stort dit projekt er. 

Her finder du altid en god pris på dækbark. Vi sælger produkter af højeste kvalitet til priser, hvor alle kan være med. Vi tilbyder flere forskellige varianter af dækbark, så uanset hvilket udtryk du ønsker at benytte i din have, har vi det, du søger. Du finder bl.a. dækbark, pinjebark og pyntebark i vores store sortiment. For større haveprojekter anbefaler vi levering i løs vægt, hvilket er en både omkostningseffektiv og bekvem løsning.