Blomsterjord

Blomsterjord og blomstermuld er et all-round jordprodukt der kan bruges til stort set alle planter - dog ikke surbundsplanter. Blomsterjord er specielt blandet for at give de optimale betingelser for dine planter. Jorden kan bruges til blandt andet krukker, potter, altankasser og lignende, og giver den optimale start for havens blomster.

Filter

Blomsterjord til haven


Blomstermuld - også kaldet blomsterjord er en all-round muld, der ka benyttes til stort set alle typer blomster og planter. Jorden er specielt sammensat for at give de optimale betingelser for god vækst til dine blomster, og kan bruges i mange forskellige sammenhænge i haven. Eksempelvis til sommerblomster i potter, krukker, altankasser eller andet. 


Hvad er blomstermuld / blomsterjord?


Med blomstermuld får du et godt, homogent jordprodukt, der giver den optimale start for havens planter og blomster. Blomstermuld er specielt velegnet til plantning af sommerblomster i haven, plantning i altankasser, i krukker og plantekasser - primært udendørs. 


Sammensætningen af blomstermuld varierer fra producent til producent, men indeholder typisk sorteret sphagnum, leca kugler, lergranulat, er tilsat kalk og et hurtigtvirkende næringstilskud, der giver blomsterne en god start og holder planten sund. Derfor er blomsterjord - blomstermuld som nævnt meget velegnet til alle typer sommerblomster og prydplanter i f.eks. krukker, altankasser og i drivhuset.


Hvorfor bruge blomstermuld / blomsterjord i dine krukker?


Ved plantning er der brug for et godt og stabilt vækstmedie for at opnå optimal vækst. Blomstermuld i god kvalitet giver blomster og planter mulighed for en god start, og ved jævnligt udskiftning til friskt blomstermuld, desuden evnen til at holde sig flotte og stærke længe. Stort set alle typer sommerblomster og planter i haven trives i blomsterjord af god kvalitet, der holder på vandet og næringen på en effektiv måde.


Hvordan bruges blomstermuld / blomsterjord?


Blomstermuld er perfekt til planter indendørs- og udendørs. Til eksempelvis stueplanter, altankasser, potter og højbede m.v. Ved at plante om efter afblomstring og beskæring - 1 gang om året - opnår du en sund, frodig vækst og flot efterfølgende blomstring.


Ompotning med blomsterjord - sådan gør du


Start med at fjerne den gamle jord ved forsigtigt at banke den overskydende jord af plantens rødder. Du kan med fordel fjerne nogle af de kraftige, gamle rødder ved forsigtig beskæring. Vælg en ny potte, der er ca. to numre større end den gamle potte, og fyld den med ca. 3 ca. blomstermuld. Du kan med fordel placere Leca nødder i bunden af potten for bedre dræn. 


Herefter placeres planten i potten, og der fyldes op langs siderne med blomstermuld. Til sidst lægges et lag muld øverst, og det trykkes forsigtigt til. Til sidst vandes planten grundigt igennem. Blomsterjordens tilsatte gødning rækker til ca. 6-8 uger efter plantning, og herefter bør der ved hver vanding tilføres flydende gødning til vandingsvandet. Alternativt kan du også benytte langstidsvirkende Osmocote gødningstabletter der presses ned ved rødderne.  


Blomsterjord - vanding


Sommerblomster skal vandes efter behov, men ofte ca. en gang om ugen. Nå du vander dine sommerblomster, bør der vandes så godt igennem, så vandet kommer ned i underskålen af krukken. Langt de fleste blomster og planter har intet imod at tørre lidt ud mellem hver vanding. Dog kun udtørring så tørt at jordoverfladen føles tør, og ikke helt ind til plantens blade hænger.


Den bedste blomstermuld


Blomsterjord fra svenske Holmebo er næringsrig jord i absolut bedste kvalitet, som er sammensat af råvarer fra svenske højmoser. Jorden er en let struktur og korrekt ph værdi til blomstrende planter. Det giver dine blomster den rigtige mængde næringsstoffer og en god, løs struktur til planternes rødder. 


Bruger du de billige typer blomstermuld der eksempelvis kan købes i supermarkeder, er der typisk sparet på kvaliteten - eksempelvis er der færre næringsstoffer eller gødning i mulden, eller mulden er ikke tilsat kalk. Derfor anbefaler vi altid at købe kvalitetsmuld. Det trives dine planter bare bedre i. 


Levering af blomstermuld / blomsterjord


Hos Haveglad tilbyder vi forskellige former for levering: Levering med en palleløfter til kantsten/fortorv, levering med mobiltruck, der kan levere dine haveprodukter på stort set alle typer belægning, eller levering med kran - der kan løfte dine produkter over hækken. 


Naturligvis leveres også som postpakker hvis du køber jord mindre mængder. Med de mange typer levering, kan vi få blomsterjorden frem til dig, uanset om hvor på fastlandet du bor.