Flydende gødning

Flydende gødning fra Haveglad. Her finder du alt hvad du skal bruge af flydende gødning til haven, huset eller drivhuset. Vi har Danmarks største udvalg af flydende gødning og specialgødninger til alle formål, eksempelvis universalgødning, organiske plantegødninger, flydende plænegødning og økologisk gødning. Se vores udvalg herunder:
Filter
Bestseller
-29%
Bestseller

Stort udvalg af god flydende gødning

Flydende gødning er en enkelt måde at sikre sig, at planterne får de næringsstoffer de skal bruge for at trives. God flydende gødning findes i mange forskellige varianter, alt efter formål. Havens og stuens planter har nemlig forskellige behov alt efter art, så derfor skal gødningens næringssammensætning være tilpasset derefter, for at kunne understøtte væksten optimalt.

Hos Haveglad finder du flydende universalgødning og flydende gødning til specifikke planter, samt kunstgødning og flydende organisk gødning.

Hvorfor bruge flydende gødning?

Man bruger flydende gødning for at give planterne de optimale muligheder for vækst. Mange planter i haven kan som udgangspunkt klare sig uden gødning, men med en god flydende gødning kan du alligevel give dem planterne et forspring med gode betingelser. Det indebærer at få dem til at gro optimalt, og naturligvis hjælpe til at redde en plante, der ellers ville være gået ud. 

Hvordan vælger du flydende gødning?

Når du vælger flydende gødning, skal du være opmærksom på flere forskellige ting.

- Skal du bruge flydende universalgødning eller flydende specialgødning til dine planter?
- Skal du bruge flydende organisk eller flydende kunstgødning til planterne?
- Skal du bruge flydende økologisk gødning eller konventionel gødning til dine planter?

I mange tilfælde er en god flydende universalgødning et fornuftigt valg, da den fungerer godt til de fleste planter både udendørs og indendørs. Der er dog nogle planter der har brug for specialpleje i form af flydende specialgødning: Det er eksempelvis gødning til chiliplanter, citrusplanter, oliven, buksbom, hortensia og flere andre. Derudover har din græsplæne også brug for en flydende specialgødning.

Flydende kunstgødning eller flydende organisk gødning?

Når du skal vælge flydende gødning, er det også relevant om du ønsker at bruge kunstgødning eller organisk gødning. Det kommer nemlig an på hvor meget og hvor ofte du ønsker at gøde. Flydende kunstgødning er en effektiv gødning nu og her. Det er en både hurtig og billig gødningsløsning, der giver næring til planterne i en fart. Til gengæld holder flydende kunstgødning ikke så længe, og man skal typisk gøde 3-4 gange om året. Flydende organisk gødning skal oftest kun spredes ud en til to gange om året - i foråret og efteråret. Næringsstofferne holder længere til med organisk gødning og bliver ikke udvaskede så let.

Flydende økologisk gødning

Vælger du flydende økologisk gødning, skal du ikke bekymre dig om det er kunstgødning eller organisk gødning. Det er nemlig organisk. Med flydende økologisk gødning er du sikret en helt naturlig næring til dine planter, og specielt i drivhuse og højbede med spiselige afgrøder er det en fordel. Når du handler flydende økologisk gødning, anbefaler vi at købe statskontrolleret økologisk gødning fra Farmergødning - med det røde “ø”, da flydende gødninger til økologisk dyrkning har været mistænkt for at være forurenet med rester af sprøjtemidler.

Hvilken flydende gødning har planterne brug for?

Du kan godt sammenligne flydende gødning med et vitamintilskud til planter, da planterne har brug for næringsstoffer for at kunne vokse og trives, ganske som mennesker. Planter har brug for at forsvare sig mod sygdomme og skadedyr, værste, blomstre og regulere vandbalancen. Faktisk viser videnskaben at planter har brug for hele 17 forskellige elementer for at trives optimalt. Nemlig kulstof i form af CO2 og metan, brint og ilt som de får fra luften omkring dem, samt 14 yderligere, som de får fra det vækstmedie som de vokser i. Flydende gødning hjælper planterne med de 14 yderligere elementer, da gødningen overordnet består af tre ting: makronæringsstoffer, sekundære næringsstoffer samt mikronæringsstoffer.

Køb billig flydende gødning hos Haveglad

Hos Haveglad tilbyder vi en lang række forskellige former for flydende gødning. Vi forhandler både flydende økologisk gødning, flydende universalgødning samt gødning til bestemte planter. Eksempelvis flydende gødning til roser, chili, buksbom, tomater og drivhusgødning.