Træflis

Nedenfor finder du vores sortiment af træflis, som vil tilføre en hyggelig atmosfære til din have og udendørs arealer. Træflis har en længere holdbarhed end dækbark, da det er fremstillet af den inderste del af stammen, og derfor er den sværere at nedbryde. Da der er tale om et rent træmateriale, har det et yderst flot, naturligt look, som passer rigtig mange haver.

Filter
Bestseller
1.189,00 kr.

Gratis fragt

God og billig træflis 

Lys træflis er en populær type flis, der fremstilles af hele stammer, og hvor man ikke anvender barken i modsætning til mørk barkflis. Den bedste, rene flis er derfor lys i farven. Flis er de spåner, som opstår når træet slås i stykker ved hjælp af en flishugger. Hos Haveglad sælger vi træflis fra danske nåletræer i bigbags og i absolut topkvalitet. 

Hvorfor anvende træflis? 

Træflis og barkflis giver mange fordele. Du bør anvende træflis i din have, for at minimere tiden du skal bruge på at luge dine bede for ukrudt og for at holde på jordens fugt. Træflisen vil forhindre, at sollys trænger ned til ukrudtet og holder derved ukrudtet nede på en naturlig og giftfri måde. Ukrudt trives, når det får sollys og fotosyntesen igangsættes, som får ukrudtet til at vokse. 

Flisen danner et værn om planternes rødder, og beskytter mod frost og kulde ved både ved etablerede planter og nyplantede træer. Træflisen vil om sommeren beskytte mod varme, og er med til at holde på fugten nede i jorden. Vand fra nedbør vil ikke fordampe med det samme, og derved bevares fugtigheden. 

Hvordan anvendes træflis? 

Træflis skal gøre det at være haveejer lidt nemmere. Der hvor du kan spare tid, kan i stedet bruges på andre sjove eller mere krævende projekter. Anvend træflis i bedene, hvor flisens naturlige farve vil passe godt ind. Du kan bruge træflis på gangstier, hvor flisen - ud over at give en fjedrende bund - også har en praktisk funktion. Et godt lag under din hæk og buske er også en rigtig god løsning. 

En anden betydelig fordel er, at afdækningen med flis giver planterne mulighed for at udnytte jorden helt op til overfladen. 

Hvis gangstierne nemt bliver lidt mudrede, så kan træflisen tilføje lidt stabilitet og samtidig være en fryd for øjet. Træflis kan anvendes i blomsterkrukker og i højbede. Alt sammen for at give et fuldendt look, men også for at holde på fugten og ukrudtet væk. 

Hvor tykt et lag flis skal der lægges?  

Mange haveejere begår den fejl at spare på træflisen. De får derved ikke lagt et tykt nok lag ud. Det eneste man får ud af det, er en masse ukrudt, som man kan gå og irritere sig over. Hvis du skal skabe lidt sværere betingelser for ukrudtet, så skal der lægges et lag på ca. 10-15 cm. Ved at være grundig fra starten af slipper du for, at skulle over hele dit projekt en gang til. 

Når du skal lægge træflis i bede, ved hække eller træer, er det vigtigt at vælge den rette lagtykkelse fra starten, da træflis mister sin effektivitet, hvis den ikke anvendes i anbefalet tykkelse. Eksperter anbefaler et minimumslag på 10 cm for at være helt fri for ukrudt. Derfor bør du sigte efter en lagtykkelse på omkring 10-12 centimeter. 

Træflis på ridebaner 

Træflis er populært som toplag på ridebaner for at skabe en affjedrende overflade at ride på. Dette skåner hestens ben og forbedrer rytteres oplevelse af ridning. Desuden fungerer træflisen godt på banen under forskellige vejrforhold, både i tørt, vådt eller frostvejr. Til ridebaner anvendes typisk et lag på 20-50 cm. 

Træflis på gangstier 

Fordelene ved at bruge træflis til stier er, at det er et behageligt og blødt materiale at gå på, og det passer naturligt ind i omgivelserne. Derudover er det nemt at reparere og vedligeholde stierne med træflis. Når du bruger træflis som belægning til stier, er der ingen faste regler for lagtykkelsen. 

Træflis på legepladser 

Træflis er et behageligt materiale at opholde sig på og egner sig derfor også perfekt som underlag på legepladser. Naturstyrelsens vejledende anbefaling for lagtykkelsen af træflis på legepladser er 30 cm, når faldhøjden er op til 3 meter. Ønsker du en mere permanent løsning som faldunderlag anbefales gummifliser.

Træflis og ukrudtsdug 

Hvis du yderligere vil besværliggøre forholdene for ukrudtet, så kan en ukrudtsdug lægges under træflisen og ovenpå den underliggende muld. En kraftig ukrudtsdug vil være endnu en barriere, som ukrudtet skal forcere. Ukrudtsduge har den funktion at skærme ukrudtet for solen, men tillader dog stadig, at vand kan trænge ned til jorden.  

Du kan få ukrudtsduge i flere udgaver og også i en ekstra kraftig udgave. Du kan fæstne ukrudtsduge/ fiberduge med jordspyd, så er med til at holde dugen bedre på plads. Fordelen ved at anvende en ukrudtsdug når du alligevel lægger træflis er, at det lag træflis du skal lægge ud, kan lægges i et mindre lag. 

Hvor længe holder træflis? 

Flis er et populært dækmateriale til at holde ukrudt væk. Træflisen har en levetid på ca. 3-4 år hvor træflis mister ca. en halv til en hel centimeter om året. Derefter skal efterfyldes. Udlægges træflis på en ukrudtsdug forlænges holdbarheden med 1 eller 2 år og der holdes bedre på jordens fugtighed. Barkflis holder som regel 2-3 år. 

Træflis i bigbag - leveret lige til havelågen 

Skal du bruge billig flis? Hos Haveglad kan vi levere store mængder billigt træflis lige til din havelåge. Vores træflis er fri for giftige stoffer og bliver leveret i en praktisk bigbag á 1000 liter, som vi sørger for kommer frem til dig. Vi sælger dækmaterialer af højeste kvalitet til gode priser. Vi tilbyder flere forskellige varianter af bunddække og dækmaterialer, så uanset hvilket projekt du skal i gang med og uanset udtryk, så har vi det du søger. Du kan få træflis leveret i praktiske bigbags.