Tørvestrøelse

Mangler du billig strøelse til hestestalden? Tørvestrøelse er også kendt som hestestrøelse, bruges til at give heste et tørt og sundt underlag i stalden. Med dens høje sugeevne og lette kompostering tilfører tørvestrøelse lys og lethed til underlaget, og bidrager til et behageligt staldmiljø for både dig og din hest. 

Filter

Hvad er tørvestrøelse?

Tørvestrøelse er lavet af den naturlige tørv, som høstes fra tørvegrave. Tørv er et organisk materiale, der består af nedbrudte planterester og mos, som er blevet komprimeret over mange år. Som materiale er tørv derfor rigt på fibre og har en meget høj sugeevne. Ved at behandle tørv og forarbejde den til strøelse opnås et let, porøst materiale, der er ideelt til at skabe et behagelig og hygiejnisk levested for heste.

Herover kan du købe vores populære tørvestrøelse og forkæle din hest med en ren og tør bås, som desuden er let at vedligeholde.

Hvorfor bruge tørvestrøelse i stalden?

Tørvestrøelse er en populær og effektiv strøelse, der anvendes i hestestalde over hele verden. Strøelse af tørv giver en række gode fordele til staldmiljøet, og generelt set er tørvestrøelse et fremragende og populært valg blandt hesteejere.

Meget høj sugeevne

Tørvestrøelse er enestående til at absorbere store mængder væske og binde ammoniak, hvilket reducerer mængden af urin og sved og dermed hjælper med at holde stalden tør og ren. På den måde minimeres risikoen for bakterie- og svampeinfektioner og sygdom hos heste . Tørvestrøelse er den type strøelse, som den har højeste sugeevne. Faktisk kan tørvestrøelse binde ammoniak, holde ph værdien let sur og opsuge 10 gange sin egen vægt!

Et hygiejnisk miljø: Minimerer lugten i stalden

Hvor meget lugt heste medfører, kommer i høj grad an på hvilke typer strøelse der anvendes. Ved at holde staldbunden tør og hygiejnisk bidrager tørvestrøelse i meget høj grad til at minimere lugtgener i stalden ved at binde ammoniak. Tørv hjælper derfor med et godt staldklima. Ønsker du en lysere bås kan der udlægges spåner som et lag i toppen, sammen med tørven.

Giver mindre støv

Dårligt staldmiljø med meget støv kan bidrage til udvikling af luftvejssygdomme som bla. er set ved flere svinebesætninger. Tørvestrøelse producerer typisk meget mindre støvgener end andre former for strøelse, hvilket reducerer risikoen for luftvejsproblemer hos både heste og mennesker, og da støven fra tørv består af plantedele er den ikke til gene for hesten, som hvis det var svampesporer.

Naturlig isolering

Tørvestrøelse har naturlige isoleringsegenskaber, som bidrager til at opretholde en stabil temperatur i stalden året rundt. Det laver en fast, men blød madras der føles lun for hesten at opholde sig på.

Blød og behagelig: Giver en fast og fjedrende madras

Tørvestrøelse er utrolig blød og behagelig for hestene at stå og ligge på, hvilket reducerer risikoen for tryksår og sårskader. Tørvestrøelse er perfekt for hestens hove og ben, og det sure miljø i tørven mindsker både sur stråle og sygdom sygdom hos heste - eksempelvis muk. Hestestrøelse i bunden er derfor et særligt ideelt valg til heste med særlige behov, såsom ældre heste eller heste i genoptræning.

Komposterer hurtigere

Tørvestrøelse giver et behageligt og hygiejnisk miljø og er let at arbejde med. Det kan tage en smule længere at muge ud, men er meget hurtigere at håndtere bagefter. Staldgangen er som oftest desuden helt ren bagefter. Typisk skal tørvestrøelsesbund i en hesteboks kun skiftes helt hvert 2-3 år. Desuden komposterer tørv langt hurtigere end eksempelvis halm på møddingen, og idet tørven komposterer hurtigt, kan det hurtigere flyttes videre fra møddingen.

Køb den bedste og billigste strøelse til heste 

Når du køber tørvestrøelse hos Haveglad, får du både fri fragt på alle palle bestillinger og mængderabat pr. palle ved køb af større partier. Det samme er i øvrigt tilfældet ved tørvemix og hestespåner. Ved spørgsmål angående tørvestrøelse er du i øvrigt altid velkommen til at kontakte vores kundeservice på tlf. 7027 2751 eller på chatten nede i højre hjørne af skærmen.