Spagnum

Er du på udkig efter spagnum til haven? Spagnum fås i mange forskellige varianter alt efter formål og kan for eksempel bruges til planter, blomster og grøntsager. Derudover er spagnum fantastisk velegnet til anlæggelse og vedligehold af surbundsbede. Her på siden finder du blandt andet grov spagnum, fin spagnum og gødet spagnum, som er fantastisk til jordforbedring og plantning. Vores spagnum fås i både poser og bigbags, og derudover tilbyder vi også kombipakker med både spagnum og gødning.
Filter

Spagnum til rhododendron og surbund

Grov spagnum er intet mindre end fantastisk til rhododendronbedet. Spagnum består af mosetørv og andre planterester og har som udgangspunkt en lav PH-værdi, da kalken er opbrugt under dannelsen af mosetørv.

Vores spagnum leveres komprimeret i 300 liters sække med 18 stk. pr. palle eller i 1000 og 2000 liters komprimerede bigbags. Gødet spagnum fås i 300 liters sække. Bemærk at gødet spagnum ikke er egnet til surbundsbedet og rhododendron - til dette bør du benytte grov spagnum.

Spagnum til blomster og grøntsager

Spagnum er ikke kun godt for surbundsplanter. Med fin spagnum kan du tilføre ekstra næring til for eksempel blomster- og grøntsagsbede. Sammenlignet med den grove spagnum, som har en pH-værdi på 3,5 til 4,5, har fin spagnum en pH-værdi på 5 til 6 og er derfor bedre som allround-gødning.

Spagnumklyner til højbed og havebassin

Et andet produkt er klyner, som også er lavet af ren mosetørv. Her har man opgravet hele blokke af tørven, som man så bruger til opbygning af bede samt til at sænke PH-værdien i havebassiner. Forkæl dine planter og bede med spagnum eller klyner.

Hos Haveglad forhandler vi udelukkende spagnum fra ansvarlige producenter, der er dedikerede til reetablering af højmosen efter endt brug.

Læs mere om sphagnum.

Gode tilbud på spagnum

Her på Haveglad.dk har vi masser af gode spagnum-tilbud. Skal du bruge grov spagnum til surbundbede, fin spagnum til blomster eller gødet spagnum til generel jordforbedring? Her på siden finder du gode spagnum-tilbud, uanset hvilken type din have har brug for.

FAQ

Hvad er spagnum?

Spagnum er opgravet tørv fra højmoser, der bruges som næringsgivende materiale til jordforbedring. Spagnum fås i flere varianter og kan bruges til forskellige typer planter.

Har du brug for hjælp?

Har du spørgsmål angående spagnum eller andre af vores produkter, så sidder vores kundeservice altid klar til at hjælpe. Du kan fange dem på tlf. 7027 2751 eller på chatten nede i højre hjørne af skærmen.