Højbede af jern

Højbede er både praktiske og flotte i haven. Med et højbed i metal får du en løsning, der passer godt ind i langt de fleste haver. Her finder du et bred udvalg af høje bede i forskellige størrelser og materialer. Fra råjern og galvaniseret stål til bede i cortenstål, der får en smuk rustrød farve med tiden. Se udvalget af højbede herunder.

Filter

Hvilke typer af højbed i metal kan man få?


Vi har blandt andet galvaniserede højbede på hjul, der er lette og praktiske at flytte rundt på. Det giver dig mulighed for at ændre på indretningen i haven. I sortimentet finder du også de populære højbede i råjern, der har et rustent look. De giver et råt udtryk i haven. Mange vælger at købe højbed i jern med galvaniseret overflade, da det beholder sin blanke overflade. 


Vi sælger også højbede i andre materialer end jern og stål, nemlig sten og træ. Vi har skrevet en artikel, der gør dig klogere på det og mange andre forhold omkring højbede. Du kan læse den her.


Hvis du ikke har en have men en altan eller lignende, er plantekasser i jern sandsynligvis en bedre løsning for dig. 


Hvordan laver man et højbed? 


Du kan få højbede, der allerede er samlet og er lige til at folde ud, sætte op og fylde jord i. 


Men hvis de sammensatte typer af højbede ikke passer til din have, er det også muligt at få en skræddersyet løsning, hvor du får højbede i præcis de mål og dimensioner, der passer ind i din have. Du kan betale dig fra at få det gjort, eller du kan gøre det selv. Det behøver ikke være noget voldsomt kompliceret projekt. 


Du har helt sikkert stiftet bekendtskab med dræbersnegle i din have, og hvor frustrerende det kan være at se, hvordan de ødelægger og spiser dine afgrøder. Det kan du komme til livs ved at købe et sneglehegn og sætte på toppen af højbedsrammen. Det forhindrer sneglene i at komme op i højbedet.


Hvilken jord skal man bruge i højbede?


Du kan vælge enten at købe din jordblanding til højbed færdigblandet. Så er du sikker på, at den har de optimale forhold mellem jord og kompost. Du kan også sagtens bruge jord fra din egen have eller købe ren jord og blande kompost i selv. Det kan fx være fra din kompostbunke eller fra genbrugspladsen. Hvis du har høns, heste eller køer kan du også med fordel blande gødning fra dem i din jordblanding. Vær dog opmærksom på ikke at bruge for meget. Det kan godt være for kraftigt for dine afgrøder.Vil du vide mere, kan du læse vores uddybende artikel om emnet eller ringe til vores kundeservice.