Pinjebark

Pinjebark er bark fra sydeuropæiske pinjetræer, der giver en smuk rødbrun farve i havens bede, krukker og potter. Pinjebarken giver et flot og dekorativt udtryk i haven og har mange gode egenskaber. Barken holder blandt andet jorden fugtig, isolerer planternes rødder og mindsker temperaturforskelle.

Filter

Pinjebark - smuk jorddække til krukker, bede og stier

Pinjebark - også kaldet pyntebark - er en rødbrun bark, som stammer fra sydeuropæiske pinjetræer, specifikt fra en bestemt type bark, som hedder Pinus Maritima. Det smukke rødbrune bunddække kan anvendes i bede, krukker og havestier. Pinjebark er et 100% naturprodukt, som er biologisk nedbrydeligt. Her hos Haveglad sælger vi pinjebark i topkvalitet i både bigbags og poser. 

Tre grunde til at vælge pinjebark i din have: 

Effektivt ukrudtskontrol: Med pinjebark sparer du tid på at bekæmpe ukrudt i dine bede, da barken lukker af for lys til rodukrudt. Det giver dig mere tid til at nyde sammen med familien eller til andre sjove aktiviteter. 

Garanteret fri for smådyr: Pinjebarken er varmebehandlet og derved er du fri for skadedyr og ukrudtsrester. Barken er 100 % naturprodukt og dampbehandlet. 

Frostbeskyttelse om vinteren: Udover at forhindre ukrudt giver pinjebarken også en effektiv beskyttelse af dine planter og træer mod frostskader om vinteren.  

Pinjebark bevarer jordens fugtighed 

Pinjebark er et naturprodukt, som er utroligt dekorativt, og pynter i krukker og i bede. Barken giver ro i haven og fremhæver planternes skønhed ved at skabe en harmonisk baggrund. Med pinjebark i blomsterbede skaber du et isolerende lag hos dine planter, og beskytter rødderne mod frost. 

Hvorfor bruge pinjebark bevare jordens fugtighed? Om sommeren hjælper pinjebark med at bevare jordens fugtighed nede i jorden, hvor barken samtidig beskytter mod varmen. Du sparer mange timers lugearbejde ved at lægge pinjebark ud i haven, da det beskytter planterne og forhindrer ukrudtsfrø i at spire ved at blokere for sollyset, og dermed hæmmer man dens vækst. 

Sådan bruger du pinjebark 

Du kan bruge pinjebarken alle steder i din have. Barken har et utroligt flot udtryk med sin rødbrune farve som vil tage sig godt ud i dine bede. Du kan etablere skønne gangstier, dekorere dine krukker og potter og bruge pinjebarken i dine højbede. Selvom det er dejligt at være i haven, så er det aldrig helt sjovt, at skulle luge i flere timer. Pinjebarkens egenskab til at skærme for solen og holde på fugten gør den ideel til at holde ukrudtet væk. 

Hvilken størrelse pinjebark skal jeg vælge? 

Der er flere størrelser pinjebark.   

Man inddeler typisk barken i 3 størrelser alt efter hvor fin sorteringen af barken er – fin, medium og grov. 

7-15 mm fin pinjebark 

Fin pinjebark anvendes til små potter og indendørs potteplanter, hvor den fine bark giver en flot fuldendthed. 

15-25 mm medium pinjebark 

Den medium størrelse pinjebark er velegnet til større krukker og mindre bede. 

25-40 mm grov pinjebark 

Grov pinjebark er en flot og lidt større bark, som egner sig godt til større bede i haven.  

Hvor tykt et lag pinjebark skal jeg lægge?  

Det kan aldrig rigtig svare sig, at ville spare på sin pinjebark, når den skal lægges ud i bede. Man øger egentlig ukrudtets chance for vækst. Bruger du den fine pinjebark, skal der lægges et lag på ca. 4-5 cm ved indendørs potter og krukker.   

Ved brug af medium pinjebark anbefales et lag på 5-7 cm ved bede og 10-15 cm ved havestier. Grov pinjebark 5-7 cm ved bede og 10-15 cm ved havestier.   

Pinjebark og ukrudtsdug til bekæmpelse af ukrudt 

I kampen mod ukrudtet kan brugen af ukrudtsdug være en god medspiller. En ukrudtsdug anvendes under pinjebarken, og forhindrer, at ukrudt får lys. Vand kan dog stadig trænge ned til jorden. Alt efter hvilket projekt du har kastet dig ud i, kan en ukrudtsdug erhverves i to udgaver en kraftig ukrudtsdug og en mere fin ukrudtsdug. Med jordspyd kan man fæstne ukrudtsdugen, så den nemmere holdes på plads. 

Hvor længe holder pinjebark?  

Pinjebark har en længere holdbarhed end mange andre dækbark pga. dens struktur. Holdbarheden ligger mellem 5-10 år.  

Pinjebark fra sydeuropæiske pinjetræer leveret lige til døren 

Haveglad.dk har et bredt udvalg af kvalitets pinjebark til den helt rigtig pris, og du kan nemt køb pinjebark i den mængde, der passer til dine behov. Mangler du en enkelt pose, en palle med poser eller en bigbag, så kan vi hjælpe med det hele.  

Pinjebark, også kendt som pyntebark, er ideel som dækbark i blomsterbede og krukker, hvor den undertrykker ukrudtsvækst, bevarer jordens fugtighed om sommeren og beskytter planternes rødder mod frost om vinteren. Vi har alt fra 50 liters poser til bigbags, som vi leverer lige hjem til dig. Giv os gerne et ring hvis du er i tvivl om valget af pinjebark, vi er parate til at hjælpe dig. Læs mere om pinjebark under haveguiden.