Kapilærkasser

Selvvandingskasserne er særdeles smarte til det travle menneske, som dog sætter pris på flotte blomster og planter i haven eller på terrassen. Kapilærkassen som selvvandingskassen også kaldes, kan indeholde vand til mange dages forbrug ad gangen, nemt og enkelt. Hos Haveglad forhandler vi både kapilærkasser samt skjulere til dine kapilærkasser. 

Filter

Kapilærkasser

Kapilærkasser hedder også selvvanderkasser, hjælper haveejere med at holde styr på deres planters vandingsbehov. Med kapilærkasser kan man nemlig undgå at skulle vande så tit, da selvvanderkasserne selv sørger for den rette mængde vand til planterne.

Hvordan virker en kapillærkasse?

En kapilærkasse er en selvvandingskasse, hvor man planter sine planter i en plantesæk ovenpå kassen og så tanker man derefter vandbeholderen i bunden af kassen op med vand og flydende gødning. Derefter tager planterne selv den vand og næring de har behov for, gennem rødderne. Det er smart, da planterne kun trækker det vand og den næring der er nødvendigt.

En kapilærkasse kan normalt numme 40-50 liter vand, og derved har planterne at nok vand til ca. en uge. Du kan benytte selvvanderkasser og kapilærkasser i både drivhuset, terrassen, på altanen og på friland. 

Kapilærkasse til plantesæk

De mest populære typer kapilærkasser er uden tvivl den variant, hvor man placerer en plantesæk oven på kassen, og derefter skærer huller i plantesækken ovenpå kapilærkassen. Hullerne skæres i bunden af posen, så jorden kan få kontakt med vandet nederst i kassen, og derefter i toppen, så du kan plante i plantesækken.

Derefter hælder man vand i bunden på kapilærkassen, og lader en del af jorden falde ned i selvvanderkassens “tragter” - der er typisk 3 stk. Derved får planten mulighed for selv at trække den mængde vand og de næringsstoffer fra jorden, som den har brug for.

Flotte skjulere til kapilærkasser

De hvide selvvanderkasser er praktiske, men skal de stå fremme et sted hvor mange ser dem, er de ikke specielt pæn. Af den grund findes der en række former for skjulere til kassen med vand. Disse er kendt som kapilærkasseskjulere, og fås i både plast, træ og metal. 

Gødning i kapilærkasse

Når planten er etableret i kapilærkassen, benytter man sig ofte af, at holde flydende gødning ned sammen med vandet, når man vander planterne i kapilærkassens vandingshul. Derved giver du planterne alt det næring og de mikronæringsstoffer som de har brug for, i en arbejdsgang.

Vi anbefaler flydende organisk gødning til kapilærkasser, eller økologisk gødning hvis du dyrker spiselige grøntsager.

Minidrivhus kapilærkasse

En meget populær type kapilærkasser, er de små selvvandede minidrivhuse. De fås i en lang række forskellige former og faconer, men fælles for de fleste er, at de kan placeres i vindueskarmen, og at kapilærkasserne er udstyret med et gennemsigtigt låg. Det er en god kapilærkasse til forspiring af frø, og indeholder typisk plads til forspiring af 20-60 frø. Vores minidrivhuse er super populære, og det forstår man godt.

Med et minidrivhus som kapilærkasse, får du alt hvad du har brug for til forspiring af frø og stiklinger, i en enkelt og praktisk løsning. Du skal blot tilføre såjord og vand, så er du kørende. Her på siden finder du desuden såjord, såjord til økologisk dyrkning samt priklejord, der er meget velegnet til dyrkning i selvvanderkasser, minidrivhuse og kapilærkasser.

Indlægsposer til kapilærkasser

Benytter du kapilærkasser til plantesække, kan der være risiko for, at vandet langsomt trænger ud af kapilærkassen. Med en indlægspose til kapilærkassen undgår du både, at vandet trænger ud af kassen gennem siderne og bunden, men minimerer også rengøringen af kapilærkassen efter brug. Husk på, at en god kapilærkasse kan genbruges mange gange.

Køb billige kapilærkasser 

Køb billige kapilærkasser i en prima kvalitet hos Haveglad. Her finder du et stort udvalg i populære selvvanderkasser. Vi leverer direkte hjem til dig på 1-3 dage. Hurtigt og effektivt. God fornøjelse med plantningen i dine kapilærkasser.