Blomsterløg

Her finder du vores udvalg af blomsterløg - skønne forårsblomstrende blomsterløg, der giver farvestrålende blomster i din have. Vi forhandler løg og knolde direkte fra Holland - til blandt andet krokus, tulipaner, påskeliljer og meget andet. Alle blomsterløg er god høj kvalitet, med høj spireevne og store, smukke blomster.

Filter
Nyhed
Nyhed
-43%
20,00 kr. 34,95 kr.

Få besked

-37%
25,00 kr. 39,95 kr.

Få besked

-37%
-43%
20,00 kr. 34,95 kr.

Få besked

-50%
20,00 kr. 39,95 kr.

Få besked

-43%
20,00 kr. 34,95 kr.

Få besked

-43%
-37%
25,00 kr. 39,95 kr.

Få besked

-37%
25,00 kr. 39,95 kr.

Få besked

-44%
25,00 kr. 44,95 kr.

Få besked

-37%
25,00 kr. 39,95 kr.

Få besked

-37%
25,00 kr. 39,95 kr.

Få besked

-30%
28,00 kr. 39,95 kr.

Få besked

-32%
27,00 kr. 39,95 kr.

Få besked

-29%
32,00 kr. 44,95 kr.

Få besked

-37%
25,00 kr. 39,95 kr.

Få besked

-43%

Blomsterløg til havens bede

Ved første øjekast kan blomsterløg og knolde virke ubetydelige, men når de først plantes i jorden, vokser de sig til smukke og farvestrålende blomster i haven.

Der eksisterer et væld af smukke blomsterløg og blomsterknolde - nogle af dem skal plantes om efteråret, mens andre plantes om foråret. Nogle af disse må ikke forblive i jorden, men skal graves op og opbevares et beskyttet sted om vinteren, hvis man ønsker at nyde dem igen. Andre kan forblive i jorden for evigt uden at kræve særlig opmærksomhed, bortset fra når de blomstrer, hvor man kan glæde sig over deres farver og duft.

Sæt løg der giver farvestrålende blomster

På Haveglad kan du udforske et omfattende sortiment af de rigtige blomsterløg til forårs- og sommerblomstring, hvilket betyder, at du allerede nu kan begynde at anlægge din forårshave. Udover blomsterløgene tilbyder vi også tilbehør til at plante dem. Du kan for eksempel tage et kig på den smarte løgjern, der gør det utroligt nemt at placere blomsterløgene korrekt i jorden og opnå et smukt og blomstrende resultat.

Sommerblomstrene og forårsblomstrende løg og knolde

Blomsterløg og knolde kan opdeles i to grupper: dem der blomstrer om foråret og dem der blomstrer om sommeren / efteråret. De forårsblomstrende løg inkluderer tulipaner, krokus, erantis, vintergækker, påskeliljer, hyacinter osv. Disse skal plantes om efteråret, så de kan spire og blomstre tidligt om foråret.

Eksempler på sommerblomstrende / efterårsblomstrende løg og knolde inkluderer dahlia, freesia, gladiolus, liljer, iris osv. Alle disse skal plantes om foråret for at kunne blomstre med de mange forskellige flotte blomster om sommeren og efteråret.

Hvordan lægger man blomsterløg?

Når det kommer til at lægge / sætte blomsterløg, er det vigtigt at placere dem med toppen opad. Når det gælder læggedybde, er en generel tommelfingerregel, at blomsterløg skal placeres så dybt i jorden, at der er dobbelt så meget jord over løget som løget er højt.

For eksempel, hvis et løg er 2 cm højt, skal der være 4 cm fra toppen af løget og op til jordoverfladen. Vær opmærksom på, at dette er en generel regel, og at der kan være enkelte løg og knolde, der kræver andre læggedybder.

Jord til blomsterløg

Blomsterløg trives bedst i en jord, der er rig på næringsstoffer, så det kan være en fordel at tilføre gødning til den jord, hvor de skal plantes. Den bedste tid til at gøde jorden er i oktober måned, hvor løgene optager og lagrer næringsstoffer til deres blomstring næste år.

Inden du planter løgene i jorden, er det vigtigt at løsne jorden, så den bliver godt porøs. Det kan også være en god idé at tilføre jorden kompost eller gødning på dette tidspunkt. Dette vil hjælpe med at forbedre jordens næringsindhold og give en god start for løgene og knoldene.

Dæk hullet med sand

Når du skal plante løg og knolde, er det nemmest bare at fjerne jorden, hvor de skal placeres, lægge løg og knolde i jorden med den korrekte dybde og dække dem til igen. Hvis du vil plante dine blomsterløg og knolde mellem andre planter, kan du med fordel bruge en løgjern.

En god huskeregel er at dække hullet med sand efterfølgende. Sand er nemt for løg og knolde at bryde igennem, og det bidrager også til at holde på fugtigheden i jorden. Læs mere om plantning og pleje af blomsterløg og -knolde herunder.

Hvis du gerne vil plante små blomsterløg i græsplænen uden at skulle fjerne græstørven, kan du bruge en greb. Hullerne efter grebens tænder vil fungere som plantehuller. Hvis du derefter dækker med sand, vil fugtigheden over løgene og knoldene bevares.

Placering af forårs- og sommerblomstrende løg

Blomsterløg og blomsterknolde er generelt ret modstandsdygtige og kan trives i de fleste typer jord. Dog tåler de ikke dårligt drænet jord. Vandansamlinger i jorden kan potentielt føre til rådning af løgene eller knoldene.

De tidlige forårsløg kan placeres imellem senere blomstrende stauder som f.eks. Hosta eller purpursolhat, hvor der ellers ville være tomme områder sidst i maj. Du kan også placere dem i håndfulde i rosenbedet mellem de enkelte roser, så du får blomster på området, selvom roserne stadig er uden blade og ser ud som tornefulde pinde.

De senere blomstrende løg kan udfylde områder mellem lavere buske eller stauder, der har en hvileperiode om sommeren (f.eks. løjtnantshjerter eller Gudeblomst), og dermed udfylde et "hul" efter blomstringen. Hvis du har en køkkenhave, kan du også oprette en "skærehave" med Dahlia, Gladiolus og Fresia, som plantes efter at du har høstet de tidlige afgrøder.

I drivhuset kan mere følsomme senblomstrende løg give farve og duft helt frem til november. Forårsløgene kan naturligvis også sættes i potter eller krukkerne i drivhuset.

Hvornår sætter man blomsterløg?

Blomsterløg fås i både forårs- og efterårsvarianter, afhængigt af hvornår de skal plantes. Forårsblomsterløg plantes om foråret og blomstrer om sommeren, mens efterårsblomsterløg plantes om efteråret og giver smukke blomster om vinteren og det tidlige forår. Dette betyder, at du stort set kan plante blomsterløg året rundt og nyde deres blomstring på forskellige tidspunkter.

Flytning af blomsterløg og knolde

Hvis du har plantet blomsterløg eller blomsterknolde et upassende sted i haven eller ønsker at ændre deres placering, er det muligt at flytte dem.

Nogle blomsterløg, som f.eks. georginer, skal graves op hvert efterår inden frosten kommer. Næste forår har du mulighed for at vælge en ny placering til dem. Dog skal de fleste blomsterløg forblive i jorden hele året rundt, og derfor er det lidt mere udfordrende at flytte disse løg.

Flyt dine løg efter afblomstring af de forskellige blomster

Det bedste tidspunkt at flytte løgene er lige efter, de er afblomstret. På dette tidspunkt kan du nemlig tydeligt se, hvilken blomst det er, samt dens farve og størrelse. Dette gør det lettere at finde et nyt passende sted til løget.

Når du skal flytte løget, skal du forsigtigt grave det op og lave et nyt hul til det på samme dybde som tidligere. Det kan være en god idé at tilføre en smule gødning til plantehullet, så løget får lidt næring til at komme sig over flytningen.

Overvintring af blomsterløg

De fleste blomsterløg og blomsterknolde er robuste og kan uden problemer overleve vinteren i jorden. Dog er der nogle få blomsterknolde, der ikke tåler frost og derfor skal graves op om efteråret og opbevares et tørt og frostfrit sted henover vinteren. Dette gælder for eksempel georginer.

Køb dine blomsterløg hos Haveglad

Køb billige blomsterløg, med garanteret spireevne og flotte blomster, og få en smuk have hele foråret og sommeren. Her finder du mange forskellige sorter og varianter. Altid friske løg til hurtig levering til døren eller til din nærmeste pakkeboks. Med kun få undtagelser vil man modtage løgene og knoldene i deres hviletilstand. På dette tidspunkt er de nemmest at håndtere, pakke og sende, og de stiller ikke så store krav som når de er i vækst.