Harpet muld

Harpet muldjord er velegnet som grobund for rullegræs, ny græsplæne og plantning af buske og træer. Med harpet muld får du en god, homogen jord der er fri for store sten, klumper og grene. Vores plænemuld er harpet muld, der er tilsat gødning for bedre vækst til nyetablerede græsplæner. Herunder finder du altid et godt tilbud på harpet muld i bigbags inklusiv gratis levering med fragtmand.

Læs mere...

5 vare(r)

pr. side

Tabel  Liste 

Sorter faldende

5 vare(r)

pr. side

Tabel  Liste 

Sorter faldende

Harpet muld

Harpet muldjord er den mest populære jordtype der findes på nettet, i byggemarkeder og på planteskoler. Harpet muld er muldjord, der er blevet harpet (renset) for større sten, grene og andet organisk materiale. 

Harpet muld er næsten uundværlig til brug i haven, da mulden kan benyttes til mange forskellige opgaver. Har du brug for at forbedre din eksisterende jord, kan du benytte den harpede muld som jordforbedringsmiddel. En tung, leret jord kan gøres lettere med harpet muld, og sandet jord kan blive bedre til at holde på fugt og få mere fylde. Desuden er harpet muldjord også velegnet til brug i plantebede og højbede, hvor det kan give ny kraft og næring til den eksisterende jord.

Kvaliteten af harpet muld

Du kan vurdere kvaliteten af harpet muld, er ved at vurdere størrelsen af den sold - en for for ryste sorteringsværk - som mulden er blevet harpet på. Som udgangspunkt kan man sige, at jo mindre sold - desto finere harpet muld. Hos Haveglad tilbyder vi uden sammenligning markedets fineste harpede muld, der er sorteret på en 0-6 mm sold. Derved er der ikke elementer som store sten og rødder på over 6 mm på det korteste led i mulden .

Hvor kan man bruge harpet muld i haven?

Harpet muldjord anvendes i haven til en lang række forskellige opgaver. Til terrænregulering og nivellering, som plænedres af græsplæner, eller i anlægsfasen. Vi leverer årligt mange hundrede bigbags med harpet muld til de danske haveejere, der benytter det til opgaver som blandt andet; 

Etablering af græsplæne, udjævning af huller og ujævnheder i græsplænen, som underlag til rullegræs, til etablering af bede, træer og buske, og ikke mindst som fyldjord - til at anlægge og forme haven. Derudover er harpet muld typisk den primære ingrediens i de mange forskellige special-jordblandinger, der findes på markedet. GreenBio harpet muldjord er altid helt rent, og består af overflademuld blandet med lidt sand, og tilsat en smule fibergødning og kompost. 

GreenBio harpet muldjord er din garanti for at produktet stammer fra jord, som ikke er forurenet. Skal du anlægge en ny græsplæne er harpet muldjord eller endnu bedre GreenBio plænemuld det optimale underlag, da de små frø ikke tåler stærk gødning i spiringsfasen.

Ren harpet muld

Harpet muldjord er ikke garanteret ukrudtsfri da mulden ikke er varmebehandlet for at slå ukrudtsfrø ihjel. Derfor kan der være mindre variationer i muldens kvalitet. GreenBio harpet muld er naturligvis analyseret efter reglerne i Jordflytningsbekendtgørelsen og overholder derudover alle krav der stilles til finere harpet muld, nemlig kategori 1 ren jord.

Bigbag med harpet muld

Harpet muld og plænemuld leveres i praktiske bigbags, der er nemme at transportere og lette at opbevare. Hver bigbag med harpet muld eller plænemuld indeholder ca. 1000 kg, hvilket tilsvarer ca. 0,6 m³. En bigbag harpet muld eller plænemuld dækker ca. 15 m² ved et lag på 4-5 cm. Benyttes den harpede muld som topdressing af græsplænen rækker en bigbag til ca. 80 m² ved et lag på 0,5 - 1 cm.

Til topdressing af græsplænen anbefaler vi dog GreenBio topdressing.

Levering af harpet muld

Haveglad tilbyder flere forskellige former for levering af harpet muldjord. Herunder levering med en palleløfter til kantsten, levering med en mobiltruck, der kan aflevere dit harpede muld på stort set alle typer belægning, eller levering med kran - der kan løfte din bigbag med harpet muld over hækken. Med de mange typer levering, kan vi få harpet muld frem til dig, uanset om hvor på fastlandet du bor.

Skal du bruge harpet muld i forbindelse med anlæggelse af ny græsplæne, så har Haveglad danmarks største udvalg af græsfrø i markedets bedste kvalitet. Køb dem med din harpede muld og vær sikker på et godt resultat!

Når du køber dit muldjord på Haveglad.dk får du selvfølgelig også gratis fragt på din ordre. Har du spørgsmål til dit køb af muldjord eller andre typer af jord som henvender sig til belægning og beplantning, så kan du altid kontakte os. Vi sidder klar med et svar på dine spørgsmål, om de er store eller små. Se hele vores kategori med muldjord herunder.

1