Bollerup Jensen Fliserens fjerner effektivt snavs og belægninger på alle typer af betonoverflader som f.eks. fliser i indkørsler, terrasser og gangarealer. 2,5 liter koncentreret fliserens giver 25 liter færdigblandet rens!

Godt at vide

Flisernes overflade bliver mere åben når de renses. Nye belægninger kan derfor lettere sætte sig fast på overfladen. For at lukke overfladen på fliserne, anbefales det efterfølgende at behandle med Bollerup Jensen Fliseimprægnering. En kombineret behandling giver flotte og rene fliser, der er afvisende over for nye belægninger.

Der anbefales at imprægnere fliserne med Bollerup Jensen Fliseimprægnering efter endt brug af fliserens. Det færdige resultat vil holde længere og fliserne vil være mindre modtagelige for nye alger og belægninger.

Brugsanvisning

 • Spul fliserne med vand og fjern det løse smuds med en stiv kost.
 • Fortyndes fliserensen med 1 del fliserens og 9 dele vand.
 • Indholdet i denne dunk rækker op til 125 m2, afhængig af underlaget.
 • Fordel opløsningen på fliserne med en stiv kost eller en almindelig tryksprøjte.
 • Lad fliserensen virke i 30 minutter.
 • Skrub fliserne grundigt med en stiv kost. Er der særligt fastgroede belægninger, kan en højtryksrenser eventuel monteret med en Patio cleaner forsigtigt anvendes.
 • Efter endt rengøring spules arealet grundigt med vand. Det er vigtigt at alt fliserens og smuds fjernes.
 • Efter brug skylles alt udstyret grundigt med varmt vand.

Hvorfor bør du rense dine fliser? 

At rense sine fliser er en god ide, dog skal de heller ikke renses for tit, da flisernes overflade åbnes. Er man ikke forsigtig når man renser dem, kan de blive skadet. Når fliserne renses fjerner du både alger og andet skidt der ligger på overfladen. Alt dette kan gøre fliserne glatte og få dem til at se grimme ud. Kommer der for meget algevækst og flisepest bliver dine fliser skadede og det bliver svært at få dem rene igen. 

Når du renser dine fliser er du sikker på at den værste algevækst bliver fjernet, og at de ikke vokser ned i fliserne og skader dem endnu mere. Derudover kan de komme til at se ud som nye. 

Imprægnering af fliser

Når du renser dine fliser, slider du overfladen, men det gør algevækst også. Når du har en slidt overflade på fliserne er de "åbne" for at vind og vejr, og der sætter sig lettere nye alger og skidt. Højtryksrenser du for ofte kan flisens overflade også tage skade, så der anbefales kun at gøre dette til særlige stædige pletter.

Når du bruger imprægnering, giver det flisen et beskyttende lag, når de er renset lukkes den "åbne" overflade. Nye alger får det også svært med at få fat og brede sig. Fliserne kan imprægneres umiddelbart efter, at de er renset, og når de er tørre. Brug ikke algefjerner inden, så kan imprægneringen have svært ved at hæfte på fliserne, og den ønskede beskyttelse opnåes ikke.

Når imprægneringen er påført, må det helst ikke regne 12-24 timer efter, da det ikke kan nå at sætte sig.

Bemærk: Midlet er ikke skadeligt for dit græs eller for blomsterbedet, men sørg alligevel for at du kun lægger imprægneringen, hvor der er fliser, så er du sikker på at dine roser kan klare sig.

Efterbehanding

Efter grundig rens forsvinder der lidt af det sand der ligger mellem fliserne. Det kan være en god ide at feje noget nyt sand på. Brug fint sand, så det bliver tæt mellem fliserne. Sandet har den funktion, at fliserne bliver liggende, hvor de skal og det gør det sværere for ukrudtet at trænge op. Du vil få et poleret og flot resultat og din terrasse vil føles som ny.

Sandet fordeles på fliserne og brug gerne en bred kost. Fej hen over fliserne, for at sikrer at alle mellemrum fyldes med sandet. Derefter fjernes det overskydende sand. 

Gode råd 

Det kan virke som et lidt uoverskueligt projekt, men det er faktisk ret enkelt at komme i gang med at fliserens og imprægnering af sine fliser. Nedenfor har vi samlet nogle gode råd, så du bedst kommer igennem projektet.

 • Lav zoner: Går du i gang med alle fliser, terrasser og stier på din grund på én gang kan det godt virke som en stor mundfuld. Problemer opstår, hvis det lige pludselig begynder at regne, og alle overflader smurt ind i fliserens. Prøv i stedet at tage ét område ad gangen, så er det mere overskueligt. 
 • Sæt god tid af: Sørg for ikke at have gang i andre opgaver i haven sideløbende. Sæt gerne et par dage af, så har du tid til at skrubbe fliserne ordentligt og lade dem tørre ordentligt inden du imprægnerer dem. Så undgår du også at projektet bliver en stressfaktor. 
 • Hav styr på alle tingene inden du starter: Find alle ting frem inden du går i gang. F.eks. spande, koste og lignende. Så har du styr på alt det du skal bruge og er sikker på at det hele er lige ved hånden. 

Indhold

Koncentreret væske.
Sæbe 5-15%

Specifikationer
Varenummer: BJ7600-2,5
Mærke: Bollerup Jensen
Størrelse: 2,5 L, 5 L
Variant: 2,5 liter, 5 liter

Om Bollerup Jensen

Miljøvenlige pleje- og rengøringsprodukter. Bollerup Jensen har siden 1935 udviklet og fremstillet miljøvenlige produkter indenfor pleje- og rengøring. Alle produkterne er produceret af naturlige råvarer og i mange tilfælde Svanemærkede, og som emballage benyttes flasker, fremstillet af kasserede fiskenet og dunke lavet af genbrugsplast. 

Skriv en anmeldelse!

Del dine oplevelser med andre kunder.

Kommentarer

Ingen anmeldelser. Del din indsigt med andre.

Fragt og levering