Her får du en grøngødning blanding som indeholder effektive grøngødningsafgrøder som lupiner, blodkløver og ærter. Disse planter tilhører alle bælgfrugtfamilien og har unikke egenskaber, der gør dem til værdifulde bidragydere til en sund og frugtbar jord.

Lupiner har en evne til at forbedre jorden. En særlig egenskab ved, at den kan fange luftens kvælstof og tilføje det til jorden ved hjælp af bakterier. Det er med til at gøre jorden stærkere og mere nærende. Lupiner hjælper også med at holde på jorden og gør den mere luftig med deres lange rødder.

Ærter kan tage kvælstof fra luften og gøre det til noget, planter kan bruge. De hjælper jorden med at blive mere frugtbar ved at binde en vigtig næringsstof, kaldet kvælstof. Ærter tilføjer også noget godt til jorden, som kaldes organisk materiale. Det giver næring til jorden, der gør den stærkere og bedre til at holde på vand. På den måde sørger ærter ikke kun for, at planterne får det, de har brug for, men de gør også jorden mere sund.

Blodkløver er kendt for sin evne til at tilføre jorden ikke kun kvælstof, men også fosfor og kalium. Næringsstofferne er afgørende for plantevækst, og blodkløver bidrager derfor væsentligt til at forbedre jordens generelle næringsstofprofil. Derudover har blodkløver en positiv effekt på jordens mikrobielle liv, hvilket er afgørende for sund jord.

Blandingen trives bedst på en solrig placering, men tåler også halvskygge. Du kan anvende grøngødningsblandingen på 2 måder.

Metode 1:
Efter blomstring skæres planterne ned, hvorefter det afskårne grønt arbejdes ind i jorden. Lad rødderne blive i jorden, hvor de vil rådne og forbedre jorden til de kommende afgrøder.

Metode 2:
Planterne tåler ikke frost, og vil visne hen. De skaber dog et beskyttende bunddække, som i forårret skal vendes godt ned i jorden. Grøngødningen skaber en god jord, som er hummus og næringsrig.

Læs mere om grøngødning.

Specifikationer:

Såtid: marts - september
Sådybde: 3-5 cm
Indhold: ca- 1 kg. frø
Etårig/ Flerårig: Etårig

Værd at vide om produktet

  • God grøngødning - til sol og halvskygge
  • Hindrer udvaskning af kvælstof
  • Løsner komprimeret jord
  • Stimulerer mikroorganismer
Specifikationer
Varenummer: BB615458
Mærke: Kiepenkerl
Egenskaber: Grøngødning
Levetid: Etårig
Mængde: 1 kg
Rækker til: 50 m2
Såtid: Marts, April, Maj, Juni, Juli, August, September

Om Kiepenkerl

Tyske Kiepenkerl producerer flotte og populære blomsterblandinger til haven, grøftekanten, marken eller engen. Blomsterblandinger der giver biodiversitet og tiltrækker bier, insekter og andre dyr i haven. Blandingerne fås i mange forskellige varianter, er smukke at se på og er perfekt afstemt til det nordiske klima.

Skriv en anmeldelse!

Del dine oplevelser med andre kunder.

Kommentarer

Ingen anmeldelser. Del din indsigt med andre.

Fragt og levering