Gul sennep er kendt for at vokse hurtigt, det gør den til en ideel grøngødning, der kan dække jorden hurtigt. Når den sås, spirer den hurtigt, og de grønne blade strækker sig ud som et tæt tæppe over jorden. Det grønne tæppe hjælper med at beskytte jorden mod udtørring og bevare fugtigheden.

Plantens rødder strækker sig dybt ned i jorden og forbedrer jordstrukturen ved at løsne jorden så den ikke er så kompakt. En anden fordel ved gul sennep er at den frigiver sennepsolier i jorden. Olierne regulerer bakterie- og svampeaktivitet i jorden så der skabes et sundt miljø.

Gul sennep kommer med dejlige gule blomster, der glæder bier og sommerfugle. Blomsterne forsyner insekterne med både pollen og nektar. Du kan bruge gul sennep som grøngødning på 2 måder:

Metode 1:
Efter blomstring skæres planterne ned, hvorefter det afskårne grønt arbejdes ind i jorden. Lad rødderne blive i jorden, hvor de vil rådne og forbedre jorden til de kommende afgrøder.

Metode 2:
Planterne tåler ikke frost, og vil visne hen. De skaber dog et beskyttende bunddække, som i forårret skal vendes godt ned i jorden. Grøngødningen skaber en god jord, som er hummus og næringsrig.

Pakken indeholder 500 g. frø., hvilket svarer til 100 m². 

Læs også artiklen: Gul sennep som grøngødning.

Specifikationer:

Såtid: marts - september.
Blomstring: juni - september.
Sådybde: 2-3 cm.
Højde: 100 cm.
Indhold: ca. 500 g. frø.
Etårig/Flerårig. Etårig.

Værd at vide om produktet

  • Skaber hurtigt jorddække 
  • Hindrer udvaskning af kvælstof 
  • Giver en sundere jord
  • Stimulerer mikroorganismer
Specifikationer
Varenummer: BB615557
Mærke: Kiepenkerl
Blomstringstid: Juni, Juli, August, September
Egenskaber: Grøngødning
Højde: 90-110 cm
Levetid: Etårig
Mængde: 500 g
Rækker til: 100 m2
Såtid: Marts, April, Maj, Juni, Juli, August, September

Om Kiepenkerl

Tyske Kiepenkerl producerer flotte og populære blomsterblandinger til haven, grøftekanten, marken eller engen. Blomsterblandinger der giver biodiversitet og tiltrækker bier, insekter og andre dyr i haven. Blandingerne fås i mange forskellige varianter, er smukke at se på og er perfekt afstemt til det nordiske klima.

Skriv en anmeldelse!

Del dine oplevelser med andre kunder.

Kommentarer

Ingen anmeldelser. Del din indsigt med andre.

Fragt og levering