Ægte lavendel er en smuk plante med en beroligende duft og mange anvendelsesmuligheder. Både duften og de smukke lilla blomster gør den til en skøn plante i haven.


Du kan bruge lavendel som pynt på kager i te eller i cocktails. Du kan bruge de æteriske olier i aromaterapi som udvindes fra blomsterne. Du kan tørre din lavendel og bruge den i små duftposer.


Hvis du gerne vil dyrke lavendel fra frø, skal du sørge for, at de får varme. Lavendel trives bedst i et varmt klima, der ligner det, den kommer fra, nemlig Middelhavsområdet. Har du en solrig vindueskarm er det en perfekt placering. 


Det kræver tålmodighed at dyrke lavendel fra frø, men når det lykkedes er glæden dobbelt så stor. 


Læs mere: Lavendel - alt hvad du skal vide.


Specifikationer:


Forspiring: april - juni.
Blomstring: juni.
Sådybde: 0,5 cm.
Højde: 60 cm.
Planteafstand: 25 cm.
Rækkeafstand: 25 cm.
Indhold: ca. 0,75 g. frø.
Etårig/Flerårig: Flerårig.


Sådan gør du:  1. Brug en potte med drænhul og fyld den op med jord til omkring ¾. Sørg for at jorden ikke er for komprimeret.
  2. Læg frøene omkring 0,5 cm dybt i jorden.
  3. Fugt jorden let, så den ikke er for tør.
  4. Frøene skal have varme og fugt. Du kan derfor lave et lille "drivhus" med en plastikpose og nogle blomsterpinde. Sørg for at plastikposen ikke kommer i kontakt med jorden.
  5. De næste uger skal du holde øje med at jorden ikke tørrer ud.
  6. Når dine lavendelplanter begynder at vokse, kan du omplante dem til individuelle potter med en diameter på højst 8 cm. 

 

Værd at vide om produktet

  • Høj spireprocent
  • Kvalitet siden 1904
  • Et kæmpe udvalg af frø
Specifikationer
Varenummer: TP11135
Mærke: Horti Tops

Om Horti Tops

Er du på jagt efter frø til blomsterbedet, højbedet eller køkkenhaven? Så er Horti-Tops vejen frem. Med over 700 forskellige typer grøntsags-, urte-, og blomsterfrø, finder du helt sikkert det du søger. Horti Tops har siden 1904 leveret spiredygtige frø til både professionelle gartnere og haveejere.

Skriv en anmeldelse!

Del dine oplevelser med andre kunder.

Kommentarer

Ingen anmeldelser. Del din indsigt med andre.

Fragt og levering