Ageratum houstonianum, kendt som blåkvast og er en populær og farverig etårig blomstrende plante, der bringer glæde og liv til din have.


Blåkvast er en kompakt og busket plante med små, ovale blade. Den kommer med tætte blå/ lilla blomsterhoveder. Blomsterne har en karakteristisk pudeform, som dækker planten i tætte klynger, hvilket skaber en tæppeeffekt af farve.


Planten når en højde på omkring 15-30 cm. Den kompakte plante gør dem velegnede langs kantsten, bedkanter og i blomsterkasser.


Den bruges ofte i blomsterbede og langs kantsten til at give  farve og struktur. Planten trives også som bunddække, og er ideel til at dække større områder i haven med dens tæppe af blomster. Derudover er blåkvast en rigtig god snitblomst, der kan bruges i buketter og blomsterarrangementer.


Blåkvast er relativt nem at dyrke, og trives bedst i godt drænet jord med fuld sollys eller let skygge. Regelmæssig vanding og fjernelse af visne blomsterhoveder fremmer en længere blomstringsperiode.


Specifikationer:
Forspiring: marts - april.
Såtid: april - maj.
Blomstring: juni - august.
Højde: 30 cm.
Sådybde: 0,3 cm.
Planteafstand: 25 cm.
Rækkeafstand: 25 cm.
Indhold: ca. 0,3 g.
Etårig/Flerårig: Etårig.

Værd at vide om produktet

  • Høj spireprocent
  • Kvalitet siden 1904
  • Et kæmpe udvalg af frø
Specifikationer
Varenummer: TP14010
Mærke: Horti Tops

Om Horti Tops

Er du på jagt efter frø til blomsterbedet, højbedet eller køkkenhaven? Så er Horti-Tops vejen frem. Med over 700 forskellige typer grøntsags-, urte-, og blomsterfrø, finder du helt sikkert det du søger. Horti Tops har siden 1904 leveret spiredygtige frø til både professionelle gartnere og haveejere.

Skriv en anmeldelse!

Del dine oplevelser med andre kunder.

Kommentarer

Ingen anmeldelser. Del din indsigt med andre.

Fragt og levering