Julesalat kræver lidt arbejde inden de kan nydes, men du får skønne sprøde og bitre salater ud af dit hårde arbejde. Brug dem i salater eller tilbered dem ved stegning.


Salatens dyrkningsproces begynder om foråret og følger sin naturlige udvikling. Når efteråret nærmer sig, er det høsttid. Det, vi høster, ligner en pastinakrod, hvor den øverste del er fjernet omhyggeligt. Herefter anbringer vi rødderne i et mørkt sted, hvor julesalaten gradvist danner de karakteristiske hvide skud, som vi spiser senere.


Frøene plantes i jorden i maj eller juni og tages op igen inden oktober, før frosten kommer. Det er vigtigt at beskære bladene omhyggeligt ved at skære dem cirka 2-3 cm over rodkronen for at bevare vækstpunktet.


Rødderne plantes i potter med passende afstand og holdes i totalt mørke. Vi skal sørge for, at jorden er tilpas fugtig og kun vande i underskålen. De optimale vækstbetingelser opnås ved at placere rødderne et sted, hvor temperaturen ligger mellem 15-20 grader.


Når skuddene når omkring 15 cm i længden, er det tid til at høste julesalaten.


Læs mere: Sådan dyrker du julesalat.


Specifikationer:


Såtid: maj - juni.
Høst: januar - april.
Sådybde: 1 cm.
Planteafstand: 40 cm.
Rækkeafstand: 10 cm.
Indhold: ca. 2 g. frø.
Etårig/Flerårig: Toårig.

Værd at vide om produktet

  • Høj spireprocent
  • Kvalitet siden 1904
  • Et kæmpe udvalg af frø
Specifikationer
Varenummer: TP12136
Mærke: Horti Tops

Om Horti Tops

Er du på jagt efter frø til blomsterbedet, højbedet eller køkkenhaven? Så er Horti-Tops vejen frem. Med over 700 forskellige typer grøntsags-, urte-, og blomsterfrø, finder du helt sikkert det du søger. Horti Tops har siden 1904 leveret spiredygtige frø til både professionelle gartnere og haveejere.

Skriv en anmeldelse!

Del dine oplevelser med andre kunder.

Kommentarer

Ingen anmeldelser. Del din indsigt med andre.

Fragt og levering