Kvan eller engleurt som den også kaldes er en flerårig urt, der tilhører skærmplantefamilien. Den bliver ca. 150 cm høj og har store, hule stængler og store, fjerede blade. Blomsterne er grønlig-hvide og danner skærme på toppen af stilkene. Planten er kendt for sin stærke og karakteristiske lugt, der minder om lakrids.


Engleurt trives bedst i køligt, fugtigt klima og man finder den vildt voksende i nærheden af vandløb og skovområder. Du kan dyrke den i din egen have og den er relativt nem at pleje. Kvan foretrækker godt drænet jord og delvis skygge. 


Smagen er sød og krydret med et strejf af lakrids. Roden, stilkene og frøene bruges ofte i bagværk, likører, snaps og desserter.


Kvan er en plante, der tilhører kategorien "kuldekimer," det betyder, at frøene har brug for en periode med lavere temperaturer for at begynde spiringen. Derfor anbefales det at så kvanfrøene udendørs om efteråret, om vinteren eller i begyndelsen af foråret.


Specifikationer:


Såtid: januar - februar.
Høst: maj - juli.
Sådybde: 1 cm.
Højde: 150 cm. 
Planteafstand: 60 cm.
Rækkeafstand: 60 cm.
Indhold: ca. 0,5 g. frø. 
Etårig/Flerårig: Flerårig.

Værd at vide om produktet

  • Høj spireprocent
  • Kvalitet siden 1904
  • Et kæmpe udvalg af frø
Specifikationer
Varenummer: TP11070
Mærke: Horti Tops

Om Horti Tops

Er du på jagt efter frø til blomsterbedet, højbedet eller køkkenhaven? Så er Horti-Tops vejen frem. Med over 700 forskellige typer grøntsags-, urte-, og blomsterfrø, finder du helt sikkert det du søger. Horti Tops har siden 1904 leveret spiredygtige frø til både professionelle gartnere og haveejere.

Skriv en anmeldelse!

Del dine oplevelser med andre kunder.

Kommentarer

Ingen anmeldelser. Del din indsigt med andre.

Fragt og levering