Lucerne er en virkelig god plante til forbedring af din havejord, især hvis din jorden er hård eller leret. Lucerne gør jorden løsere og den hjælper derved planterne med at suge mere vand, luft og næring.

Lucerne ser lidt speciel ud med sine oprette, behårede stængler og mørkegrønne blade. Planten får også små blomsterklaser, der har en lilla farve. Lucernes gode egenskaber er et resultat af dens lange rødder, der går dybt ned i jorden og gør den mere løs. Det hjælper til et bedre såbed, hvor vandet har lettere ved at trænge ned i jorden, så planterne kan vokse bedre.

Lucerne er også speciel, fordi den kan tage luftens kvælstof og lave det om til noget, planterne kan bruge. Det gør jorden mere næringsrig og hjælper planterne med at blive stærkere. Derudover er lucerne en fantastisk foderplante til dyr som heste, køer og får, da den er sprængfyldt med proteiner.

Dyrkning

Lucerne elsker solen, og du kan høste den, når den er omkring 15-30 cm høj. Du kan endda høste den flere gange i løbet af sæsonen. Lad gerne nogle af planterne stå, så de kan blomstre. Derved tiltrækkes ikke kun bier og sommerfugle, men det gør også jorden endnu sundere.

Læs mere om grøngødning.

Specifikationer:

Såtid: april - september
Blomstring: juni - oktober
Sådybde: 3-5 cm
Højde: 80-100 cm
Rækkeafstand: 20-30 cm
Indhold: ca. 400 g frø
Etårig/Flerårig: Flerårig

Værd at vide om produktet

  • God plante til grøngødning
  • Hindrer udvaskning af kvælstof
  • Løsner komprimeret jord
  • Stimulerer mikroorganismer
Specifikationer
Varenummer: BB615847
Mærke: Kiepenkerl
Blomstringstid: Juni, Juli, August, September, Oktober
Egenskaber: Grøngødning, Insektvenlig
Højde: 81-100 cm
Levetid: Flerårig
Mængde: 400 g
Rækker til: 100 m2
Såtid: April, Maj, Juni, Juli, August, September

Om Kiepenkerl

Tyske Kiepenkerl producerer flotte og populære blomsterblandinger til haven, grøftekanten, marken eller engen. Blomsterblandinger der giver biodiversitet og tiltrækker bier, insekter og andre dyr i haven. Blandingerne fås i mange forskellige varianter, er smukke at se på og er perfekt afstemt til det nordiske klima.

Skriv en anmeldelse!

Del dine oplevelser med andre kunder.

Kommentarer

Ingen anmeldelser. Del din indsigt med andre.

Fragt og levering