Serradel er en planteart inden for ærteblomstfamilien, som er god til at vokse i sandet og let jord. Den er derfor perfekt til områder tæt på kyster og steder med ikke så god jord. Serradel dyrkes ofte for at gøre jorden bedre, hvor den bliver sundere og mere frugtbar. Plantens dybe rødder er som beskyttelse mod jordens erosion, og hjælper med at holde på vandet, så jorden forbliver fugtig.

Planten får små hvidrosa blomster, og producerer små frugter med frø. Serradel skaber et miljø, som er et godt levested for forskellige insekter. Blomsterne tiltrækker insekter som bier, som igen støtter biodiversiteten ved at bidrage til bestøvning af andre planter i området.

Serradel bidrager til at holde din havejord sund, og forbedrer den, hvilket øger udbyttet og kvaliteten af efterfølgende afgrøder som f.eks. grøntsager og blomster. Serradel danner mange rødder, der løsner jorden godt. På rødderne dannes der mange knoldebakterier, der beriger jorden med kvælstof. Planten egner sig derfor særligt godt som forafgrøde for planter, der har brug for meget kvælstof, som kål og porre. 

Samtidig er serradel en proteinrig foderplante til mange husdyr og nytte dyr.

Læs mere om grøngødning.

Specifikationer:

Såtid: marts - august
Blomstring: juni - oktober
Højde: 40 cm
Indhold: ca. 400 g. frø
Etårig/Flerårig: Etårig

Værd at vide om produktet

  • Tiltrækker insekter og forbedrer jorden
  • Hindrer udvaskning af kvælstof
  • Løsner komprimeret jord
  • Modvirker jorderosion
Specifikationer
Varenummer: BB615595
Mærke: Kiepenkerl
Blomstringstid: Juni, Juli, August, September, Oktober
Egenskaber: Grøngødning, Insektvenlig
Højde: 20-40 cm
Levetid: Etårig
Mængde: 400 g
Rækker til: 100 m2
Såtid: Marts, April, Maj, Juni, Juli, August

Om Kiepenkerl

Tyske Kiepenkerl producerer flotte og populære blomsterblandinger til haven, grøftekanten, marken eller engen. Blomsterblandinger der giver biodiversitet og tiltrækker bier, insekter og andre dyr i haven. Blandingerne fås i mange forskellige varianter, er smukke at se på og er perfekt afstemt til det nordiske klima.

Skriv en anmeldelse!

Del dine oplevelser med andre kunder.

Kommentarer

Ingen anmeldelser. Del din indsigt med andre.

Fragt og levering