Med Buzzys dyrk-selv-kit har du muligheden for at forspire og dyrke dine egne spiselige blomster.

I sættet er der 6 forskellige slags blomsterfrø bestående af hornviol, appelsintagetes, tallerkensmækker, ægte lavendel, havemorgenfrue og kornblomst.

Det anbefales at placere sættet et godt sted, hvor jord og frø kan få sollys. Det er vigtigt at vande sættet et par gange om ugen for det bedst mulige resultat.

Efter ca. 4 uger, når planterne har vokset sig store nok, plantes de ud på friland. Efterfølgende kan du høste urterne til din te.

Sådan gør du:

 1. Placér de små kokosbriketter på f.eks. en underkop og tilsæt 200 ml lunkent vand. Efter cirka fem minutter er kokosfibrene mættede, og dine briketter er klar til brug. 
 2. Fordel jorden over de seks potter og så frøene. Placér de 2 medfølgende støttelabels mellem plastikken og papiret på siden af dyrkningssættet. Mærkerne hæver låget lidt og sikrer, at frøplanterne har nok plads. 
 3. Placér sættet et lyst sted, f.eks. på en vindueskarm, og hold jorden let fugtig. 
 4. Når planterne når en højde på 4-5 cm, kan de plantes om i en potte eller direkte ud i jorden i maj.

Hornviol omplantes når planterne når 4-5 cm. Efter 3-4 uger kan de plantes ud med 20 x 20 cm afstand. De har en mild, sød smag og er perfekte i salater, med bløde oste og som dekoration på kager.

Appelsintagetes omplantes når planterne når 4-5 cm. Efter 3-4 uger kan de plantes ud med 20 x 20 cm afstand. Blomsterne og bladene fra appelsintagetes er spiselige. Blomsterne har en citronsmag. Fremragende i salater og som krydderi i cocktails.

Tallerkensmækker omplantes når planterne er ca. 4-5 cm. Efter 3-4 uger kan de plantes ud med 30 x 30 cm afstand. Blomsterne har en krydret smag, lidt ligesom radise eller sennep. Blomsterne er røde, orange og gule og giver et farvespil til enhver ret.

Lavendel omplantes når planterne når 4-5 cm. Efter 3-4 uger kan de plantes ud med 20 x 20 cm afstand. Lavendel kan bruges til mange retter, såsom gryderetter eller tagine, men bruges også i saucer til lam eller svinekød. Drys et par blomster over chokolade eller lav en lavendel sorbet. Vær forsigtig med mængderne, der anvendes.

Kornblomst omplantes når planterne når 4-5 cm. Efter 3-4 uger kan de plantes ud med 35 x 15 cm afstand. Blomsterne har en let sød smag, så du kan bruge så meget, du vil. Den blå farve gør dem meget perfekte til pynt.

Morgenfrue omplantes når planterne når 4-5 cm. Efter 3-4 uger kan de plantes ud med 35 x 20 cm afstand. Brug kronbladene i en salat eller drys dem over ris, som man ofte gør i Indien. Tilsæt dem i supper eller saucer og de giver en gylden farve, hvilket er grunden til, at de kaldes fattigmands safran.

Specifikationer:

 • 6 forskellige slags frø
 • 6 stk. kokos briketter
 • Inkl. vejledning
 • Kasse med 6 rum til at så i
 • Bund og låg fungerer som mini drivhus
 • 2 støttelabels for at holde låget oppe
Læs også: spiselige blomster

Værd at vide om produktet

 • Nem dyrkning af egne spiselige blomster
 • indeholder 6 forskellige slags blomsterfrø
 • Perfekt til madlavning
Specifikationer
Varenummer: TP085179
Mærke: Buzzy

Om Buzzy

Hollandske Buzzy© er synonymt med frø og haveprodukter, og er kvalitet du kan stole på - år efter år. Med Buzzy's innovative frøløsninger er du sikret gennemtestede produkter med en garanteret høj spireprocent. Ud over frø tilbyder Buzzy også dyrkningssæt og en palette af havetilbehør.

Skriv en anmeldelse!

Del dine oplevelser med andre kunder.

Kommentarer

Ingen anmeldelser. Del din indsigt med andre.

Fragt og levering