Kakaoflis

Kakaoflis består af sprøde skaller fra kakaobønner. Dem du kender fra fremstilling af chokolade. Disse lette, sprøde skaller er særdeles velegnede som flis på dine havebede, da de giver et godt dække og du undgår brug af kemi. Kakaoflisen indeholder udelukkende naturlige næringsstoffer, som giver dine planter, blomster og krydderurter de bedste betingelser. 

Filter
-12%
79,00 kr. 89,95 kr.

På lager

-5%
2.279,00 kr. 2.395,00 kr.

Gratis fragt

-9%
1.549,00 kr.

Gratis fragt

Hvad er kakao-flis?

Kakao-flis er sprøde kakaoskaller, som bruges som dækmateriale i haven. Kakao-flis er sprøde kakaoskaller, som frasorteres kakaobønner der anvendes til produktion af chokolade. Kakaoskaller indeholder naturlige næringsstoffer, og er derfor velegnet som bunddække i havens bede. Kakaoflisen er også særdeles anvendelig mod dræbersnegle.

Hvorfor bruge kakao-flis?

Kakao-flis er et naturprodukt, som er helt uden kemi. Det er utroligt dekorativt, og pynter helt fantastisk i krukker og i bede. Du kan med kakao-flis skabe et isolerende lag for dine planter, så frosten ikke er for hårde ved dem. Samtidig hæmmer kakao-flisen dræbersnegle, og ukrudtet får sværere vækstbetingelser. 

Kakao-flis har et højt indhold af næringsstoffer, som giver jorden en sund og god balance. F.eks. stortrives roser i kakao-flis, fordi skallerne indeholder kalium, fosfor og kvælstof. Dræbersnegle er enhver haveejers mareridt. Netop dræbersneglene kan man gøre livet lidt sværere for ved at benytte kakao-flis i sine bede. Kakao-flis indeholder små mængder af theobromin og koffein som dræbersnegle, biller og myrer ikke er så glade for. Det betyder, at dræbersnegle ikke lægger æg i kakao-flisen.

Sådan bruger du kakao-flis

Du skal ikke bruge nær så tykt et lag kakao-flis, som du normalt ville bruge ved anden bunddække. Kakaoskallerne indeholder kakaosmør, som ved vanding får skallerne til at ”lime” naturligt sammen. Skallerne bindes sammen, og skaber en let porøs skorpe, og derved blæser de ikke væk. 

Anvend gerne kakao-flis under roser, omkring buske og træer, under hækken, i krukker og potter. Mulighederne er mange. Kakao-flis er dog ikke godt at anvende på gangstier eller arealer, som skal betrædes. Kakao-flisen bliver for glat, og man synker ned i flisen. Når du lægger din kakao-flis ud, vil der brede sig en skøn duft af kakao i haven, men skallerne er ikke egnet som føde til hverken mennesker eller dyr.

Hvor tykt et lag kakao-flis skal jeg lægge?

Der skal lægges et lag ud på ca. 3-5 cm. Det kan blive nødvendigt at fylde lidt kakao-flis på hvert år, hvis der opstår huller. Samtidig skaber kakao-flis en forbedret jord, fordi den formulder og bliver til humus.

Kakao-flis og ukrudtsdug

Du kan hjælpe dig selv yderligere i kampen over ukrudtet ved at lægge en ukrudtsdug under din kakao-flis. Ukrudtsdugens funktion er at forhindre ukrudtet i at komme op. Dugen skærmer for solen, men tillader vand i at trænge igennem og ned til jorden. Man kan få kraftige ukrudtsduge og mere fine ukrudtsduge, alt efter hvilket projekt man har kastet sig ud i. Du kan fæstne dugene med jordspyd, som er med til at holde dugen bedre på plads.

Kakao-flis leveret lige til døren

Teamet hos Haveglad.dk sidder klar til at hjælpe dig med at få kakao-flis leveret til din dør. Det er ligegyldigt, om du mangler en enkelt pose, eller om det er hele bigbags du skal bruge, vi sørger for, at det kommer hjem til dig. Vi kan tilbyde kakao-flis i 50 liters poser og bigbags med 1000 liter eller 2000 liter. 

Hos Haveglad.dk finder du altid gode priser på kakao-flis, og vi leverer den bedste kvalitet. Vi har et bredt udvalg at bunddække bla. Pinjebarktræflisdækbark og muslingeskaller. Kakao-Flis er et klimavenligt naturprodukt der, udover at være dekorativt, er helt uden kemi, isolerer planterne mod frost, hæmmer dræbersnegle og hindrer ukrudt. Læs mere om det populære Kakao-Flis i vores haveguide.