Ukrudtsdug og fiberdug

Planteduge, ukrudtsduge og vækstduge. Selvom du har gode hensigter, kan det til tider være svært at holde ukrudt og skadedyr væk fra bedet i haven. Men der er heldigvis en løsning. Hos haveglad.dk tilbyder vi et stort udvalg af ukrudtsduge og planteduge, så du nemmere kan holde dine bede i haven pæne og flotte.

Filter

Ukrudtsdug - holder ukrudtet nede

Er du træt af at sidde på knæ hele sommeren og bruge masser af energi på at luge ukrudt i din have? Eller måske skal du anlægge en ny indkørsel eller en terrasse, og vil med en ukrudtsdug forhindre at der igen og igen spirer ukrudt frem mellem gruset og flisernes fuger? Så har du brug for en ukrudtsdug. Den forhindrer nemlig en stor del af de uønskede spirer, så du ikke skal bekymre dig om at luge på knæ i haven eller på terrassen. 

Hos Haveglad finder du et stort udvalg af ukrudtsduge og planteduge, så du undgår at skulle fjerne ukrudt mellem fliserne igen og igen.

Ukrudtsdug - effektiv bekæmpelse af ukrudtet

Planterne i et bed kan angribes af både nedefra og fra oven. Det er ofte problematisk, hvis der vokser for meget ukrudt og græs op, så du er nødt til at luge ud, men samtidig kan det også være en udfordring at holde dyr, insekter og snegle væk fra planterne over jorden. 

Ukrudtsdug under fliser og grus

En ukrudtsdug er et afdækningsmateriale, der sørger for at holde ukrudt nede, ved at forhindre at der kan trænge lys ned til de små frø i jorden. Dugen bruges direkte på jorden, og ofte under fliser, træflis, grus eller granitskærver - perfekt til indkørsel eller terrasse. En ukrudtsdug er fremstillet i meget holdbart materiale der er svært at slide op. Den sættes fast i jorden med jordspyd eller fæstningskroge og dækkes med et dækmateriale som flis eller grus. Derved undgår du tidsler, mælkebøtter og ukrudt.

Kan man vande gennem en ukrudtsdug?

Ja, vand kan let trænge igennem almindelige fiberduge. Ukrudtsduge er fremstillet, så vand og næring kan trænge ned gennem dugen, så jorden får den næring, vand og luft den har brug for. Dette er ikke tilfældet hvis du f.eks. bruger en billig presenning som alternativ til ukrudtsdugen. Dugen er dog samtidig så tæt, at de små ukrudtsfrø ikke får lys nok til at kunne etablere sig og komme op. Af den grund er det også vigtigt at der ikke kommer revner eller huller i ukrudtsdugen, da den derved ikke virker efter hensigten.

Hvad er ukrudtsdug lavet af?

En ukrudtsdug er typisk lavet af et fibermateriale, og bliver af den grund ofte kaldt en fiberdug. En ukrudtsdug er et miljøvenligt alternativ til at sprøjte sin indkørsel med gift og andre kemikalier.

Ukrudtsdug eller plantedug?

Der er forskel på en ukrudtsdug og en plantedug. Med en ukrudtsdug kan du begrænse mængden af græs og ukrudt i jorden, mens en plantedug - også kaldet en vækstdug - kan spændes over dine planter, så de ikke bliver angrebet af skadedyr og snegle. Samtidig kan du med en plantedug hjælpe dine planter til hurtigere at vokse, da dugen holder på fugten i jorden. 

Hvordan planter man i en ukrudtsdug?

Du planter i en ukrudtsdug ved at skære et kryds eller en hul i dugen, der hvor planterne skal stå i jorden. Sørg for, at der ikke ligger grene, skarpe sten eller andet der kan rive hul i dugen. Ukrudtsdugen lægges eksempelvis under fliser eller direkte på havejorden i bedene. Her holder dugen ukrudt fra etablere sig, og så tåler den solens stråler og afvekslende vejr - den rådner eller mugner nemlig ikke, og kan holde stort set evigt, hvis der ikke bliver revet hul på den.

Ukrudtsdug i plantekasser

Du kan med fordel også bruge ukrudtsduge i bunden på højbede eller plantekasser.
Dugen bevirker, at der ikke vokser rodukrudt op nedefra og gør det lettere at holde højbedet eller plantekassen ren. Det er også af samme grund at ukrudtsdugen er perfekt til sandkassen, hvis denne står direkte på jorden.

Haveglad tilbyder Danmarks største udvalg i ukrudtsdug i forskellige mål og til markedets bedste priser. Desuden kan du købe fæstningskroge til at holde ukrudtsdugen fast, så den ikke flyver væk i blæsevejr. Se udvalget her på siden, bestil online og få leveret hurtigt - lige til døren.