05.12.2023

d81b387e94d07e2b2782055514a59ba2

Pibeløg - alt du skal vide

Pibeløg (Allium fistulosum) minder meget om forårsløg. De udvikler ikke løg, men danner et skaft ligesom porrer. I modsætning til porrer har pibeløg dog runde, hule blade. Både forårsløg og pibeløg betragtes som krydderplanter, ligesom andre urter som basilikum, dild og karse. Her kan du blive klogere på pibeløg i køkkenhaven.

Læs også: Dyrkning af løg - sådan dyrker du dine egne løg i haven
Læs også: Guide: Dyrke hvidløg - Alt du skal vide om dyrkning af hvidløg

Pibeløg med de skønne gule blomster

Pibeløg tilhører narcisfamilien og er en hårdfør flerårig plante, der har oprette blade med en længde på op til 45 cm og en tykkelse på cirka 1 cm. Bladene er rosetstillede og danner et kort skaft. Pibeløg danner klumper af løg og dyrkes som en robust grøntsag, hvor både skaftet, bladpladerne og de små løg anvendes som en mildtsmagende erstatning for løg eller porrer.

I de tidlige stadier kan det være udfordrende at skelne mellem forårsløg og pibeløg. Den primære forskel mellem de to typer er, at pibeløg normalt har gule blomster, mens forårsløg har hvide blomster. Desuden har bladene hos pibeløg et cirkulært tværsnit, mens forårsløgs blade er flade på den ene side.

Pibeløg frø - Horti Tops
Pibeløg er en krydderurt som har nogle tynde, hule stængler og smager lidt som almindelige løg, men på en mild måde.Pibeløg går godt i supper, salater, nudelretter og wokretter, da den har en god mild smag, samtidigt med at den giver lidt knas. Du kan høste pibeløg hele året rundt, enten udendørs om sommeren eller indendørs om vinteren. Så hvis du har en plads i køkkenhaven, kan pibeløg være en fantastisk tilføjelse. De er ikke bare lækre, men også nemme at dyrke og kan bringe masser af smag til dine retter. Læs om: Dyrkningsguide - Sådan dyrker du purløgSpecifikationer:Forspiring: marts - august.Såtid: marts - august.Høst: april - oktober.Sådybde: 1,5 cm.Højde: 40 cm. Planteafstand: 20 cm.Rækkeafstand: 5 cm.Indhold: ca. 2 g. frø. Etårig/Flerårig: Flerårig. 
16,00 kr.
-10%
Økologisk Kinesisk Purløg frø
Økologisk Kinesisk Purløg har en mild smag af hvidløg, og kan anvendes bredt i din madlavning. Prøv kinesisk purløg til din omelet, som drys på din kartoffelmad eller rør purløgen sammen til en lækker kryddersmør.Kinesisk purløg sætter skønne hvide blomster, som også vil tiltrække bierne.Du kan nemt dyrke denne flerårige plante i potter, krukker, altankasser og på friland. Kinesisk purløg bliver ca. 40 cm. højt og kan høstes fra maj til oktober.Specifikationer:Forspiring: marts-augustSåtid: marts-augustBlomstring: maj-oktoberSådybde: 0,3 cmPlanteafstand: 5 cmRækkeafstand: 20 cmHøjde: 40 cm Indhold: ca. 0,6 gEtårig/Flerårig: Flerårig
17,95 kr. 19,95 kr.
Purløg frø "Chive Prager" - Horti Tops
Purløg er ikke kun lækkert og fuld af smag, men det er også godt at bruge i mange retter.Purløgs fantastiske smag og sprøde tekstur gør salater, rugbrødsmadder og varme gryderetter ekstra lækre.Du kan plante purløgsfrø i potter eller udendørs fra marts til august. Alternativt kan du dyrke dem indendørs i potter, så du altid har nem adgang året rundt.Hvis du ønsker at give dine purløg de optimale vækstbetingelser og tilføre dem ekstra næring, anbefaler vi brugen af Nordic Gardens Køkkenhave og drivhusgødning.Purløg er ekstra specielt på grund af de spiselige blomster. De lilla-blå blomster kan pifte salater op eller bruges som smuk og spiseligt pynt. Og det bedste er, at purløgsblomsterne tiltrækker bier og sommerfugle.Specifikationer:Forspiring: marts - august.Såtid: marts - august.Høst: maj - oktober. Sådybde: 0,3 cm.Højde: 25 cm. Planteafstand: 3 cm.Rækkeafstand: 25 cm.Indhold: ca. 2 g. frø. Etårig/Flerårig: Flerårig.
16,00 kr.

Kommer tidligt om foråret

Pibeløg er en af de første, der dukker op om foråret, og de minder om forårsløg både i smag og brug. Det er lidt ærgerligt, at man kun skal plukke de grønne blade og ikke rødderne for at få dem til at komme igen, men til gengæld behøver du ikke bekymre dig om at plante dem igen - de vender tilbage hvert år af sig selv. Blomstring: juni-juli. Blomsterne kan man undgå ved jævnligt at skære planterne tilbage.

Planten er velegnet i salater for at tilføre en frisk løgsmag uden at det bliver for stærkt. De kan også drysses på tærter eller måske bruges i gryderetter i stedet for løg, selvom de er ret milde, så du skal nok bruge en del.

Læs også: Dyrkningsguide: Sådan dyrker du forårsløg (Trin-for-trin)
Læs også: Dyrkning af sæbeurt - sådan gør du

59257cc6a1aabdbe9f29d1d60ed261a5

Dyrkning af pibeløg

Pibeløg dyrkes normalt som et enårig forårsløg, men du behøver ikke hive hele planten op med rode, for at høste de grønne dele. Som andre Allium er pibeløg nemlig flerårig og vokser hurtigt videre fra løgknoldene, som faktisk også kan deles om foråret. Du kan plante allium fistulosum i klumper eller rækker, alt efter hvad du synes passer bedst til din have. Det første år skal du lade dem etablere sig, og så kan du høste fra dem næste år og efterfølgende i mange år hvis de trives. Pibeløg har det bedst i almindeligt, veldrænet muldjord.

De får gule blomsterkugler, når de blomstrer, og det tiltrækker insekter. Hvis du vil have flere pibeløg, kan du enten lade dem sprede sig selv, eller du kan samle frøene og plante dem. Du kan købe pibeløg som frø eller i potter. Den grønne top anvendes, som man ville anvende forårsløg eller purløg.