20.03.2024

eed601bfaffaae0b8cc4ab5d9d2f1690

Se havetips: Havens 10 smukkeste forårsblomster

Der er så mange smukke blomster, der blomstrer om foråret! Det solrige vejr og de varme temperaturer, der så småt begynder, giver de perfekte betingelser for, at disse blomster kan trives. Når vejret begynder at blive varmere, kan vi endelig begynde at nyde de smukke, vilde blomster, der blomstrer om foråret!

Her finder du inspiration til de forskellige typer danske forårsblomster i haven, hvad de hedder og hvornår de blomstrer:

Blomster i marts

Marts er et godt tidspunkt at se tidligt blomstrende blomster som påskeliljer, krokus og druehyacinter. Disse skønne blomster kan findes i mange haver og parker.

Blomster i april

I april begynder tulipanerne at blomstre. Tulipaner findes i mange forskellige farver, så der er der er helt sikkert nogle, der passer til din have. Tulipaner er nogle af de mest populære påskeblomster i de danske haver.

Blomster i maj

Maj er rosenernes måned. Der findes mange forskellige typer af roser, så du kan finde den perfekte til din have. Roser findes i mangeforskellige farver, så der er helt sikkert en, der passer til din smag. Der findes også mange forskellige størrelser og farver på roser, så søger du eksempelvis en hvid forårsblomst, er roser en type blomster man ikke normalt tænker på som en forårs blomst.Forårets blomster - hvad hedder de forskellige blomster?

Her er nogle af de mest populære forårsblomster:

1. Tulipaner:

Tulipaner findes i mange forskellige farver, og de er en af de mest populære forårsblomster. De kan fåes i rigtig mange forskellige farver. Som en smuk, lilla forårsblomst, som hvide forårsblomster eller endda med blå blomster i april.

2. Påskeliljer:

Påskeliljer er en type narcissus og findes i mange forskellige farver. De søde påskeliljer er en skøn forårsbebuder. Læs mere om påskeliljer.

3. Hyacinter:

Hyacinter findes i mange forskellige farver, og deres søde duft vil helt sikkert fylde din have med forårsglæde.

4. Krokus:

Krokus: krokusblomsterne findes i mange forskellige farver og er en af de tidligst blomstrende blomster i foråret. Læs mere om krokus.

5. Primulaer:

Primulaer findes i mange forskellige farver, og deres delikate kronblade er et syn for øjet. Plant gerne primulaer hele året, så længe jorden ikke er frossen. Husk: vand rigeligt, hvis du planter en varm og tør sommer.

6. Blåklokker:

Blåklokker er en af de mest elskede forårsblomster, takket værederes smukke blå klokkeformede blomster.

7. Azaleaer:

Azaleaer findes i mange forskellige farver, og deres blomster vil helt sikkert lyse op i enhver have. Azalea er en rhododendrontype, der dufter fantastisk, findes i stort set alle farver og som har et smukt, gyldent løv om efteråret.

8. Magnolier:

Magnolier findes i mange forskellige former og størrelser, men de er alle sammen utroligt smukke.

9. Forsythias:

Forsythier er en type busk, der blomstrer tidligt om foråret med smukke gule blomster.

10. Kirsebærblomster:

Kirsebærblomster er af alle de forskellige blomster måske den mest ikoniske forårsblomst og kan findes over hele verden.

Forårsblomster i alle farver

De forskellige forårsblomster i haven findes i mange forskellige farver, bl.a. lilla, røde, hvid og blå.

Hvide forårsblomster

Hvide blomster giver en smuk kontrast til forårets farverige haver. Der findes mange forskellige typer af hvide blomster, men nogle af de mest populære er bl.a: Hvide roser, hvide liljer, påskeliljer, tulipaner, krokus og sneklokker

Gule forårsblomster

Ligesom med hvide blomster findes der mange forskellige typer gule, vilde forårsblomster. Nogle af de mest populære omfatter: smørblomster, påskeliljer, primulaer, krokus, forsythier og azaleaer.

Røde forårsblomster

Der findes mange forskellige typer af røde blomster, men nogle af de mest populære er roser, pelargonier, nelliker og liljer

Blå forårsblomster

Ligesom de andre farver findes der mange forskellige typer blå blomster i april. De mest populære blå blomster er hyacinter, krokus, iris og forglemmigej. Hver type blomst har sin egen unikke skønhed, som kan lyse enhver have op om foråret.

Lilla forårsblomster

Leder du efter en lilla blomst forår? De mest populære lilla blomster til foråret er tulipaner, hyacinter, krokus og iris. Alle disse blomster findes i mange forskellige lilla nuancer, så du kan finde den perfekte blomst, der passer til din have.

Plantning af blomster forår

Det bedste tidspunkt at plante de fleste forårsblomster er i det tidlige efterår, før den første frost. Du kan også plante dem sidst på vinteren, men sørg for at vande dem ofte, hvis der ikke kommer regn. Mange forårsblomster som f.eks. tulipaner og påskeliljer kan også plantes tidligt om foråret. Du skal blot sørge for at holde hold øje med vejret og beskyt dem mod frost, hvis det er nødvendigt.

Gødning af forårsblomster

Når du skal gøde forårsblomster, bør du bruge en afbalanceret gødning. For meget kvælstof kan få planterne til at vokse for hurtigt og bliver måske ikke lige så stærke som planter, der er blevet gødet ordentligt. Når du er i tvivl, er det altid bedst at spørge din lokale havecenter for at få rådgivning.

Se udvalg af havegødning

Afskæring af forårsblomster

De fleste forårsblomster vil have godt af at blive afskåret. Det betyder simpelthen, at man fjerner de udtjente blomster fra planten, så den kan bruge sin energi på at producere nye blomster. Det er også med til at holde planterne rene og flotte.

Mange forårsblomster som f.eks. stedmoderblomster, petuniaer og impatiens, kan plantes i urtepotter og krukker. Det er en fantastisk måde at sætte et farvestrålende præg på din veranda eller terrasse.

Buketter af forårsblomster

Når foråret kommer, er det det perfekte tidspunkt til at sammensætte en smuk buket forårsblomster. Du kan finde blomster i alle mulige farver, så du er sikker på at kunne finde den perfekte buket til dine kære. Et par populære forårsblomster er eksempelvis påskeliljer, tulipaner, krokus og hyacinter.

Læs også artiklen: Sådan binder du en buket af vilde blomster

Nyd forårets smukke blomster

De forskellige blomster blomstrer om foråret, fordi de reagerer på det varmere vejr og de længere dage. Solen skinner klarere, og temperaturen begynder at stige, hvilket signalerer til disse planter, at det er tid til at blomstre.

Tag dig tid til at nyde skønheden ved de forskellige forårsblomster i din have. Stop op og duft til roserne, beundr tulipanerne og forundres over magnoliaplanterne. Der er er intet som en forårshaves skønhed!